Tip os log ind
Anders G. Jacobsen.

Borgerforslag - luk motorvejshullerne

11. december 2018, 11.03

MOTORVEJE Fra politikernes side af har det ikke skortet på velmenende ord og forståelse for behovet for at få lukket de to motorvejshuller på syv og tre kilometer rundt om Herning. Men hensigtserklæringer gør det ikke alene. Bak derfor op om borgerforslaget »Holstebro- og Messemotorvejen skal gøres helt færdige«, så det kan blive fremsat i Folketinget. Du gør det ved at gå ind på borgerforslag.dk, og her afgive din støtte til forslaget. Del gerne forslaget med dine venner.

Men er det så afgørende at få lukket disse huller, så Holstebro- og Messemotorvejen kan blive en del af det eksisterende motorvejsnet? Ja, det er det i høj grad, og det ikke mindst af trafiksikkerhedsmæssige årsager. Et godt sammenligningsgrundlag er den tidligere omfartsvej ved Brande, som her udgjorde et afbrudt stykke motorvej i perioden 2000-2013. I den periode indtraf 18 uheld og ikke færre end otte blev dræbt i fem ulykker, og seks kom alvorligt til skade.

Og når det haster med vedtagelsen af borgerforslaget, så skyldes det, at vi ikke får en bedre chance end nu. Inden længe ved vi, hvor stort overskuddet på det samlede motorvejsprojekt bliver. Forventningen er en lille milliard, og dermed nok til lukningen af de to motorvejshuller, der er anslået til at koste 650 mio. kr. Så pengene er der, og nu giver vi landspolitikerne mulighed for at sætte handling bag deres ord i denne sag.

Ordet er ditMere Debat