Tip os log ind
 • 1/: Leo Madsen drømte om at blive tømrer eller snedker for at komme til at arbejde med træ. Det blev han aldrig - men han kom alligevel til at arbejde med træ - og meget mere, end han kunne have drømt om. Nogle af tingene laver han her i sit værksted i huset i Tjørring.
  Foto: Tom Laursen
 • 1/: Høvlspånerne sprøjter om ørerne på Leo Madsen, når han bearbejder træet - her er det et stykke guldregn. Og han gør selv rent efter sig, siger hans hustru, Gunda Madsen.
  Foto: Tom Laursen
 • 1/: Gunda og Leo Madsen sidder ved et bord og en bænk, som han har lavet. Møblerne er lavet af elmetræ fra gården »Hedeværn«, som Leo Madsen drev i 40 år. Elmetræ er det mest vilde træ, vi har. Det slår sig, siger Leo Madsen, der har repareret på bordet ad flere omgange. Bænken har en avisholder i ryggen af sædet; så er aviser og blade lidt af vejen og alligevel lige ved hånden.
  Foto: Tom Laursen
 • 1/: Sjove æggebægre af guldregn. Leo Madsen har også lavet en blomsterstander af otte forskellige træsorter.
  Foto: Tom Laursen
 • 1/: Kay Bojesen skabte den berømte abe. Leo Madsen har skabt lemuren, som han blev inspireret til at lave på Madagascar, hvor han så de små finurlige fætre i deres naturlige omgivelser.
  Foto: Tom Laursen

Blev stemplet som dum og kunne ikke blive tømrer: Nu laver han de fineste ting af træ

81-årige Leo Madsen laver de fineste ting af træ, men er bestemt ingen træmand. Siden han gik på pension, har han og hustruen Gunda Madsen rejst i 60 lande
05. maj 2019, 12.04

Hvis der er en morale i den følgende historie, så må det være, at selv om man ingen uddannelse har, kan man godt blive til noget alligevel - bare man vil.81-...

Allerede abonnent? Log ind her
Mere Herning