Tip os log ind
Ifølge Dansk Byggeris opgørelse er det blevet billigere at få behandlet en bygge­tilladelse i Herning.
Foto: Joachim Adrian

Billigere sagsbehandling i Herning får ros

Dansk Byggeri har opgjort, at Herning Kommune er blevet markant billigere i behandlingen af byggetilladelser
10. maj 2019, 13.44

Byggetilladelse Der er stor forskel på, hvad man skal betale rundt i kommunerne for at få en byggetilladelse. Dansk Byggeri har lavet en oversigt over de gennemsnitlige timepriser, som kommunerne tager, når de sagsbehandler byggetilladelser til enfamilieshuse, landbrugsbygninger, fabriksbygninger og etagebyggeri.

For de midt- og vestjyske kommuner fremhæves Herning Kommune denne gang, da Herning er blevet billigere og ifølge Dansk Byggeri aktuelt ligger på 481 kroner i gennemsnit pr. time.

Kommunerne må ikke tjene penge på at sagsbehandle byggesager, og de må derfor kun opkræve et gebyr svarende til de udgifter, som de har på selve sagsbehandlingen.

- Så længe timeprisen ikke overstiger 600 kroner, så synes jeg, at kommunerne holder sig inden for et rimelig niveau, og det gør langt de fleste midt- og vestjyske kommuner heldigvis. Herning har for eksempel siden sidste år skåret næsten 300 kroner af timeprisen og har dermed den laveste timepris i Midt- og Vestjylland, siger Niels Hansen, lokalformand i Dansk Byggeri, i en pressemeddelelse.

Skive og Viborg er 2 ud af 22 kommuner i Danmark, som sagsbehandler alle bygge­tilladelser uden beregning.

Ordet er ditMere Erhverv