Tip os log ind
Bestseller Retail Europe åbnede i det netop offentliggjorte regnskabsår 170 nye Only-butikker. I det nye regnskabsår er målet 180 nye europæiske butikker. ?
Foto: Pr-foto

Bestseller-selskab har åbnet en ny butik hver anden dag

Bestseller Retail Europe har offentliggjort nyt rekordregnskab med et overskud på 386 millioner kroner
27. november 2018, 15.00

REGNSKAB Med 170 nye butiksåbninger i regnskabsåret 2017/18 præsterede Bestseller Retail Europe A/S for tredje år i træk rekordregnskab. Overskuddet før skat er vokset fra 242 millioner kroner til 386 millioner kroner, hvilket gør Bestseller Retail Europe til det bedst indtjenende europæiske detailselskab i Bestseller-koncernen.

Selskabet står aktuelt bag 600 Only-butikker i 14 europæiske lande, og antallet af nyåbninger i det forgangne regnskabsår svarer til, at der hver anden dag er åbnet en ny Only-butik et sted i Europa.

Dermed lever udviklingen i selskabet op til forventningerne hos administrerende direktør og medejer Finn Poulsen, der kommenterer på regnskabstallene i en pressemeddelelse.

- Jeg er glad for og stolt over, at vi på et stærkt konkurrencepræget marked og med et salgsmæssigt udfordret forår og sommer kan ekspandere kraftigt og samtidig fastholde og udvikle vores nøgletal. At åbne en ny butik hver anden dag kræver det ypperste af organisationen, og alene on-boarding og personaleudvikling af 800 nye medarbejdere er en disciplin, der udfordrer virksomhedens ledelseskompetencer, siger Finn Poulsen, der bor i Herning.

Derudover glæder han sig blandt andet over, at bruttofortjenesten i det netop afsluttede regnskabsår landede på 1,6 milliarder kroner.

- Vi har formået at holde vores omkostninger i ro. Blandt andet betyder det pressede internationale retail-marked, at vi har lettere ved at få de bedste strøg-placeringer i de vigtigste europæiske byer til vores mange nyåbninger. Desuden er det lykkedes at genforhandle en række huslejekontrakter til lavere huslejer, oplyser Finn Poulsen.

Solgte andre mærker fra

Omsætningen er faldet en smule fra 2,7 milliarder kroner til 2,5 milliarder kroner, hvilket skyldes en stor ændring sidste år. Udover at skille sig af med tabsgivende butikker afhændede Bestseller Retail Europe A/S i august 2017 sine 111 tyske Jack & Jones og Vero Moda-butikker. Det betyder, at selskabet nu har fuld fokus på at drive og udvikle butikskoncepterne indenfor Only-brandet, hvor 67 af de 600 butikker ligger i Danmark.

I det igangværende regnskabsår forventer Finn Poulsen yderligere tryk på udviklingen.

- Vi planlægger at åbne 180 nye butikker i 2018/19. Dermed tager vi et vigtigt skridt mod vores målsætning om 1000 butikker i regnskabsåret 2020/21, siger han.

Nyåbninger i Danmark

Set i det store europæiske perspektiv glæder han sig over, at selskabet på hjemmebanen i Danmark også oplevede vækst i regnskabsåret.

- I årets løb åbnede vi 12 nye butikker, og vi forventer også i det nye år at åbne en ny dansk butik hver eneste måned. Målt på nøgletal er Danmark vores tredjestørste marked.

Med rekordresultatet kan Bestseller Retail Europe samtidig lægge til på egenkapitalen, der voksede til 912 millioner kroner.

- Traditionel retail har længe været lagt i graven af mange fremtidsforskere og eksperter. Vi er derfor glade for at kunne præsentere dette regnskab og dermed bevise, at fremtiden i retail ikke blot kan være udfordrende og spændende men også givende, siger Finn Poulsen.

Bestseller Retail Europe

Bestseller Retail Europe A/S er en del af Bestseller-koncernen og driver 600 Only-butikker fordelt på 14 internationale markeder: Tyskland, Holland, Danmark, Norge, Sverige, Finland, Schweiz, Østrig, Belgien, Frankrig, Spanien, Irland, Luxembourg og Polen.

Driver 67 Only-butikker i Danmark, hvoraf de 12 åbnede i regnskabsåret 2017/18.

Blev stiftet i 1992 i et samarbejde mellem Finn Poulsen og Troels Holch Povlsen. Finn Poulsen fra Herning er fortsat administrerende direktør, og bestyrelsen udgøres af Anders Holch Povlsen, Poul Bækgaard Laursen og Finn Poulsen.

Selskabet beskæftiger i alt 4200 medarbejdere - heraf 400 i Danmark.

Ordet er ditMere Erhverv