Tip os log ind
Troels Holch Povlsen, der her er fotograferet til en konference i Brande i 2007, runder 60 år i morgen. Han tager som bestyrelse

Bestseller-direktør runder 60 år

Bestseller-stifter Troels Holch Povlsen, der fylder 60 år onsdag, kan se tilbage på en succesfuld karriere, der helt bevidst er forløbet uden for offentlighedens søgelys
08. september 2009, 19.21

Ophavsmanden til Danmarks største tekstilkoncern, Troels Holch Povlsen, kan onsdag fejre sin 60 års fødselsdag. Bestseller-koncernen, som har sit hovedsæde i Brande, omfatter i dag omkring 39.000 ansatte fordelt over det meste af verden på mere end 4000 tøjbutikker. Hovedpersonen, der kun yderst sjældent udtaler sig til medierne, åbnede sin første tøjbutik i Ringkøbing tilbage i 1975. 10 år senere etablerede han sig med syv ansatte i det gamle rådhus i Brande, hvorfra han handlede engros med cowboybukser, trøjer og t-shirts.

Det var starten på en af de hurtigst voksende virksomheder i dansk erhvervshistorie. Troels Holch Povlsen blev født i 1949 i Risskov ved Århus. Hans far var socialinspektør i Vejlby-Risskov sogn, mens mødet med tekstilverdenen blandt andet skete gennem farbroren, der havde en tekstilfabrik.

Social ansvarlighed

Med hustruen Merete Bech Povlsen har han fået to sønner, Anders og Niels, som begge har spillet en aktiv rolle i Bestseller-koncernen. Anders Holch Povlsen har siden 2001 varetaget posten som administrerende direktør, mens faren fortsat er bestyrelsesformand. Bestseller-koncernen er gennem årene blandt andet blevet kendt for et stort engagement med udviklingsprojekter i fattige lande.

Troels Holch Povlsen har besluttet at placere tre procent af overskuddet i firmaet i Bestsellerfonden, der står i spidsen for disse projekter, og han er ofte selv afsted for at se resultaterne.

Næstrigeste familie

Berlingske Nyhedsmagasin har i sin seneste liste over Danmarks rigeste familier tildelt familien Holch Povlsen en andenplads - kun overgået af Mærsk Mc-Kinney Møllers formue. Godt 37 milliarder kroner mener Berlingske Nyhedsmagasin, at familien Holch Povlsen er god for. Troels Holch Povlsen ejer blandt andet Gyllingnæs i Østjylland, og han er her med i samarbejdet »De 5 gaarde«, hvor også Prins Joachims Schackenborg er med.

I 2000 blev Troels Holch Povlsen udnævnt til Ridder af Dannebrog.

Ordet er dit