Tip os log ind

Bekymret mor i læserbrev: Voldsom stigning i SFO-betaling er ikke OK

06. marts 2019, 10.30

SFO Det er nu offentliggjort, at forældrebetalingen til SFO-pladser stiger voldsomt. Det er desværre ikke små beløb, men helt konkret en stigning på ca. 1000 kroner for et barn i 3. og 4. klasse, SFO 2. Denne stigning er fuldstændig forfejlet og uacceptabel for alle børnefamilier.

På specialområdet rammer denne forøgelse af forældrebetalingen dobbelt hårdt, da mange specialbørn pga. længere skoledag og taxakørsel indtil nu ikke har haft brug for SFO-plads. Da eleverne på specialområdet går ned i timeantal til det nye skoleår, vil mange få brug for SFO-plads, hvilet medfører en ekstra belastning for forældrene på hele 1.646 pr. måned.

Jeg har stor grund til at frygte, at mange familier vælger at tage deres børn ud af SFO-tilbuddet, da det simpelt hen er for dyrt og familien er nødt til at prioritere anderledes. Jeg er selv mor til fire skolebørn, hvoraf et er specialbarn på Herningsholmskolen, og rammes derved også af disse voldsomme prisstigninger.

Dette kan medføre, at nogle børn vil være alene hjemme, indtil en forælder kommer hjem fra arbejde. Barnet overlades måske til sig selv, mister gode legerelationer og ekskluderes af fællesskabet. Og alt dette udelukkende på grund af fuldstændig uacceptable besparelser på skoleområdet og derved stigninger i forældrebetalingen. Det kan under ingen omstændigheder være de lokalvalgte politikeres hensigt.

Offentliggørelsen af stigningen har allerede nu medført stor uro i forældregruppen og nogle børn er allerede meldt ud af SFO'en på Vildbjerg Skole. Dette bør få politikerne til at genoverveje forældrebetalingens størrelse.

Når man så samtidig hører om planer om letbane til MCH, som koster mange millioner at etablere og drive, hopper kæden helt af. Man vælger at skære i kernevelfærden, som i dette tilfælde børn- og ungeområdet, og investere i en letbane, som man efter min mening sagtens kan undvære! Der noget helt galt med prioriteringerne i Herning Kommune.

Ordet er ditMere Debat