Tip os log ind
Ensemble Barocca giver koncert i Brande Kirke.
Foto: Pr-foto

Barok i kirken

Ensemble Barocca giver koncert i Brande Kirke
24. januar 2019, 17.40

Brande Onsdag 30. januar er der koncert i Brande Kirke med Ensemble Barocca, bestående af Christine Nonbo Andersen, der til daglig er sopran i DR's vokalensemble og i Musica Ficta, Tinne Albrectsen, barokviolin, Maria Rosenkilde Qvist, barokcello samt Babett Hartmann, cembalo.

Sidstnævnte er uddannet som organist i Leipzig, men har senere videreuddannet sig i København. Siden 2011 har hun været ansat som organist ved Grundtvigskirken i København.

Samstemmende musikere

Musikerne fandt sammen i 2014 på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium på studiet for tidlig musik, og de spiller alle på kopier af originalinstrumenter, stemt i 415hz.

Ensemble Barocca er blandt de førende i Danmark indenfor historisk opførelsespraksis af tidlig musik og dermed en del af den strømning, der vinder ind over alt både i Norden og i resten af Europa.

På programmet i Brande Kirke står bl.a. musik af kendte barokkomponister som J.S. Bach, G.F. Händel og Henry Purcell samt den mindre kendte Stradella.

Musikerne fortæller om musikken undervejs i koncerten, ligesom de gerne viser deres instrumenter frem for tilhørerne efter koncerten.

Der er som sædvanlig fri entré til koncerten.

Ordet er ditMere Brande