Tip os log ind
Foto: Flemming Hansen

Avis: Herning Kommune betaler VM-millioner til håndboldforbund

Selv om VM i håndbold for mænd i sig selv styrer mod et stort millionoverskud, har Dansk Håndbold Forbund fået 17,5 mio. kr. af de to værtskommuner og andre offentlige instanser.
30. december 2018, 13.23

HÅNDBOLD Herning Kommune betaler sammen med Københavns Kommune millioner af kroner i tilskud til det forestående VM i håndbold.

VM i herrehåndbold bliver således en god forretning for Dansk Håndbold Forbund (DHF) i høj grad takket være skatteborgernes penge, skriver Politiken søndag.

Kommunerne København og Herning har nemlig bevilget millioner til eventet, der bliver afholdt i Royal Arena og Jyske Bank Boxen 10.-27. januar næste år.

Det på trods af, at DHF budgetterede med et plus på 10,5 mio. kr. –før de offentlige tilskud.

Med de to kommuners tilskud på tilsammen 15,5 mio. kr. samt 2 mio. fra statsfinansierede Sport Event Denmark kan DHF ud fra budgettet se frem til et samlet overskud på knap 30 mio. kr.

Og mens forbundet sender hele milliongevinsten ind i en momsfritaget forening, løber der til gengæld ikke så meget som én krone fra overskuddet tilbage i de kommunale kasser.

- Det her er fuldkommen uforståeligt. Kommunerne er forpligtet til at handle økonomisk forsvarligt, og det kan man i den grad ikke sige, at de har gjort her, siger chefforsker på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus, Roger Buch til Politiken.

Overborgmester i København, Frank Jensen (S), begrunder i et mailsvar kommunens tilskud på 8,5 mio. kr. i, at et VM skaber vækst og job i turistbranchen.

Direktør for By, Erhverv og Kultur i Herning Kommune, Jørgen Krogh, understreger, at begivenheden både giver god branding, omsætning for turistbranchen og producerer en stolthed over byen for Herning-borgerne.

I Dansk Håndbold Forbund ser formand Per Bertelsen ikke noget odiøst i, at kommunerne spæder til, når idrætten trækker så store events til Danmark.

- Vi forsøger på at maksimere vores overskud. DHF er en forretning, siger håndboldformandentil Politiken.

Ordet er dit