Tip os log ind
Til daglig er Poul Henrik Hove Jakobsen fra Aulum bankmand. De kommende tre år vil han være i den absolutte top i Y's Men internationalt - først som president elect og fra 2020 som den øverste leder af bevægelsen på verdensplan. ?
Foto: Pr-foto

Aulum-bo bliver leder for alle verdens Y's Men

Poul-Henrik Hove Jakobsen, Aulum, bliver international præsident for bevægelsen i 2020-21. Det kommende år skal han »stå i lære« som president elect
19. februar 2019, 11.39

udnævnelse Valgene til de internationale poster på verdensplan er netop gjort op, og Poul-Henrik Hove Jakobsen fra Aulum Y's Men's Club er blevet valgt som kommende præsident for Y's Men International.

Klubber verden over kunne stemme på forskellige kandidater, og resultatet betyder, at Poul-Henrik Hove Jakobsen bliver den internationale præsident og bevægelsens øverste valgte og administrative leder i klubåret 2020-2021.

Det kommende klubår, 2019-2020, tiltræder Poul-Henrik Hove Jakobsen som IPE, International Præsident elect, som er et forberedelsesår med besøg i de verdensdele, hvor Y's Men er repræsenteret. Det andet år af valgperioden bliver Poul-Henrik Hove Jakobsen IP, International Præsident og dermed øverste leder på verdensplan. Det sidste år afrundes som afgående præsident, Past International Præsident i det klubår, hvor Y's Men's bevægelsen fylder 100 år.

Som præsident skal Poul-Henrik Hove Jakobsen også regne med en hel del rejseaktivitet til møderne i Det Internationale Råd, der består af 15 valgte personer fra klubber rundt i verden.

Kronen på 33 års engagement

Poul-Henrik Hove Jakobsen siger selv, at han har sine rødder i folkekirken og KFUM og KFUK. Han kom tidligt med i Y's Men's bevægelsen.

De første år i Roskilde og derefter har han sammen med sin kone, Birgit, været aktiv i Aulum Y's Men's Club. Som Y's Men har Poul Henrik stort set prøvet alt inden for bevægelsen i form af både lokale poster og internationale opgaver. Den sidste og øverste post følger nu også som en helt naturlig vandring gennem 33 Y's Men's år.

Arbejdsmæssigt har 64-årige Poul Henrik Hove Jakobsen været bankansat i 47 år, og han er i dag direktør for balance- og kapitaloptimering for Jyske Bank koncernen.

Ud over den kommende præsident er yderligere to danskere valgt til store internationale poster. Bjarne Sønderskov, Kronjyllands Y's Men's Club, Randers, er valgt til ICM -medlem, altså et af de 15 medlemmer i Det International Råd - for den kommende periode 2019-2020. Ulrik Lauridsen fra Vejle Y's Men's Club 2 er medlem af Det Internatio­nale Råd og tiltræder præsidentposten for de europæiske klubber som Areapræsident.

Ordet er dit