Tip os log ind
  • 1/: Klodsede Rolf og knivskarpe Vanilje har længe suppleret hinanden, men måske er det tid at give slip?
    Foto: The Walt Disney Company Nordic
  • 1/: Det uoverskuelige internet er fyldt med genkendelige elementer.
    Foto: The Walt Disney Company Nordic
  • 1/: Filmen myldrer selvfedt humoristisk med de mest kendte og elskede Disney-figurer gennem årtier: Disney med Disney på.
    Foto: The Walt Disney Company Nordic

Anmeldelse af »Vilde Rolf smadrer internettet«: Det vilde, indforståede, rablende vanvid

At give slip på de rigtige venner er nyeste Hollywood-børnefilmbudskab, der også leveres her i »Vilde Rolf smadrer internettet«
07. februar 2019, 19.33

Filmanmeldelse Hollywoods børnefilmindustri har åbenbart indset, at den har skamredet budskabet om, at det vigtigste af alt er rigtige venner. Så nu er dette budskab ændret, ja, nærmest omvendt til, at det vigtigste af alt er at give slip på sine bedste venner.

Dette gælder både »Sådan træner du din drage 3« og igen her i anden omgang af »Vilde Rolf«s vanvittige eventyr, »Vilde Rolf smadrer internettet«.

I »Vilde Rolf« fra 2012 smuttede alle arkadespil-figurerne ud fra skærmene og levede et rigtigt menneskeliv i frihed, når arkaden lukkede for publikum.

En glimrende ide, som føres videre her i toeren, hvor spilarkaden er blevet nedslidt, så ejeren installerer netadgang. Men da ukontrollerede Rolf vil hjælpe sin veninde Vanilje, som er racerkører i det pastel-kulørte tøsespil »Sukkerchok«, kommer han selvfølgelig til at ødelægge det: Styrepultens rat flås af. Men her kan nettet hjælpe: For det siges jo, at alt kan købes her.

Så starter Rolf og Vanilje på en totalt vanvittig rejse, og som det også sker i menneskeverdenen, så påvirker internettet også her i to modsatte retninger: Nogle vil gerne forsvinde ind i det, andre tilbage til »gamle dage«. Dette gælder også for Vanilje og Rolf, og så gælder det om at opbygge selvtillid nok til at kunne give slip og sætte fri.

For meget af det gode

»Vilde Rolf 2« er Disney med Disney på: Seje Vanilje ikke alene møder de mest kendte, mest elskede og mest pink-pyntede prinsesser, der venter på magtfuldt styrende mænd, fra Snehvide og Tornerose til Elsa fra »Frost«, hun ændrer også totalt deres tuttenuttede stil til sin egen: Hættetrøjer over T-shirts, bikerstøvler uden på skinny-jeans.

Desuden møder Vanilje og Rolf en hær af kendte og elskede Disney-figurer fra »Peter Plys«, »Toy Story«, »Star Wars«, men ingen forstår eller vil have noget at gøre med den krølhårede middelalder-prinsesse, for hun er kreeret af et andet studie end Disneys.

Det er så lækkert indforstået og selvfedt frækt.

Men filmens myriader af visuelle og auditive vitser, referencer og indforståetheder er så mange, så sammenstuvede og så hurtigt forløbende, at det bogstaveligt bliver for meget af det gode.

Ordet er ditMere Kultur