Tip os log ind
Nævningetinget ved Retten i Herning trækker sig snart tilbage for at finde en passende straf til mændene.
Foto: Flemming Hansen

Anklager i voldtægtssag: Krav om fængsel til hovedmand og bøder til de øvrige

22-årig mand kræves et år og ni måneder i fængsel og udvist af Danmark, mens de tre øvrige kan nøjes med bøder
14. september 2018, 12.55

HERNING Anklagemyndigheden stiller fredag eftermiddag krav om udvisning - og et år og ni måneders fængsel til den 22-årige hovedmand.

Manden, der kommer fra Afghanistan, blev tidligere i dag kendt skyldig i voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje over for sin tidligere kæreste - en voldtægt, som fandt sted i Herning tilbage i 2013.

Han er også dømt for at have offentliggjort hævnporno af hende - og for blufærdighedskrænkelse i en anden voldtægtssag, hvor han dog er blevet frikendt for selve hovedforholdet.

Med i fængselsstraffen er ifølge anklageren også det forhold, at den 22-årige er dømt for forsøg på medvirken til falsk forklaring ved at have forsøgt at smugle et brev ud fra Nyborg Arrest.

Hvad angår de tre øvrige mænd på 25, 25 og 26 år, som er blevet frifundet i alle forhold bortset fra nogle optagne videoer af en i dag 20-årige kvinde, kræver anklagemyndigheden bødestraf.

Det drejer sig om dagbøder på 8000 kroner til den 26-årige, mens de to 25-årige hver kræves idømt dagbøder på 5000 kroner. De nævnte mænds forsvarere har krævet bøderne nedsat.

Samtidig lod anklageren forstå, at de tre overvejende frifundne mænd, kan blive løsladt i dag. Derfor er flere af de politifolk, som har passet på mændene også sendt hjem.

Mens retten holdt pause ved 12.30-tiden blev de frikendte mænd omfavnet af deres jublende pårørende. Mindst en af mændenes mødre overrakte en buket blomster til en af forsvarerne.

Den dømte, 22-årige mands forsvarer, Jacqueline Mwenesani krævede til gengæld straffen nedsat til maksimalt otte måneders fængsel og udvisningen annulleret, inden nævningetinget trak sig tilbage for at finde den rette sanktion.

Dommer falder klokken 14.00

Ordet er ditMere Herning