Tip os log ind
Agroskolen har løbende tiltag for at åbne skolen op for interesserede. Her er det et billede fra Farmers Marked.
Foto: Henrik Ole Jensen

Agroskolen jubler over stor elevfremgang

35 procent flere elever end sidste år ønsker at læse på landbrugsskolen i Hammerum
16. marts 2018, 13.26

Uddannelse Hos Agroskolen i Hammerum er der stor glæde over ansøgningstallene for kvote 2-ansøgere. Der er nemlig tilmeldt 35 procent flere elever til grundforløbet og EUX sammenlignet med sidste år.

- Det er dejligt at se, at flere unge mennesker fra Midt- og Vestjylland vil have en karriere inden for landbruget - det betyder, at vi kan fylde endnu flere af de ledige praktikpladser fremadrettet og uddanne mere kvalificeret arbejdskraft til vores område, siger Michelle Stærk, der er konstitueret forstander på Agroskolen, i en pressemeddelelse.

Følger erhvervsskolens vækst

Agroskolen er aktuelt i en proces, hvor man har taget de indledende skridt til en fusion med Herningsholm Erhvervsskole. Planen er fortsat at bevare uddannelsen i Hammerum, men samtidig få fordelen af fælles administration med erhvervsskolen i Herning.

Herning Folkeblad omtalte for nyligt, at også Herningsholm Erhvervsskole er i markant fremgang i elevtallet og har 40 procent flere elever tilmeldt det kommende grundforløb i august sammenlignet med sidste år.

Bestyrelsesformand for Agroskolen, Anders Mejdahl, glæder sig over, at der er positiv udvikling for begge skoler.

- Vi er glade for, at landbrugsuddannelsen lokalt følger den positive udvikling for erhvervsuddannelserne. Landbrugserhvervet har i den grad brug for de ekstra hænder, siger Anders Mejdahl, bestyrelsesformand for Agroskolen.

Ny ledelse på skolen

Forstander Michelle Stærk påpeger også, at der endnu er længe til august, og helt ind til opstart, kommer der nye elever på optagelseslisten.

- Der er rigtig mange unge, som helst vil ud og arbejde. De søger som regel en praktikplads i stedet for at søge ind på skolen nu. Når de har en underskrevet kontrakt, kan de nemlig starte på grundforløbets anden del, og være ude og arbejde allerede et halvt år efter, nævner hun.

Når de kommende elever begynder på Agroskolen til august, vil de møde skolens nye ledelse: den konstituerede forstander Michelle Stærk og hendes viceforstander Nadia Dietz.

De to kvinder har begge været på landbrugsskolen i flere år. Siden januar i år har de dog stået i spidsen for skolen, efter at den tidligere leder Marianne Oksbjerre skiftede til jobbet som direktør for Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern.

- Vi føler os trygge ved at stå i spidsen for Agroskolen fremadrettet, det er nemlig intet problem når man har så dygtig og kompetent en medarbejderflok, som vi har, siger Nadia Dietz, viceforstander på Agroskolen, i pressemeddelelsen.

Ordet er ditMere Erhverv