Tip os log ind
Total Wind er grundlagt i 2003 og har hovedkontor i Brande samt en afdeling i Herning. Både moderselskabet og to datterselskaber er erklæret konkurs.
Foto: Henrik Ole Jensen

85 job reddet efter konkurs i Brande-virksomhed

En del af den konkursramte virksomhed Total Wind Group er allerede solgt videre
07. maj 2018, 09.57

Konkurs Det er gået stærkt med at få det bedste ud af situationen, efter Total Wind Group blev taget under konkursbehandling mandag i sidste uge.

Sidste nye i sagen er, at offshore-delen i Total Wind Group, der har 85 ansatte, er blevet solgt til en international køber. Det skriver erhvervsmediet EnergiWatch, som har talt med kurator Christian Jul Madsen.

Kurator vil ikke oplyse, hvem køberen er. Han forklarer, at der har været en budproces blandt både danske og internationale virksomheder, som var interesseret. Udgangen blev et salg til en international køber, hvor omkring 85 ansatte bliver virksomhedsoverdraget. Dermed bliver de omfattet af reglerne for virksomhedsoverdragelse, som blandt andet betyder, at man er sikker på at beholde de samme arbejdsvilkår.

220 ansatte må afvente

Tilbage står dog fortsat omkring 220 ansatte i den resterende del af Total Wind Group og de to datterselskaber, som også er erklæret konkurs.

- Vi arbejder på en løsning, så de kan følge med i nogle af de andre aktiviteter. Men lykkes det ikke, så mister de i værste fald deres arbejde, siger Christian Jul Madsen til EnergiWatch.

Som tidligere omtalt i Herning Folkeblad har Total Wind Group hovedkontor i Brande, men de godt 300 medarbejderne er bredt fordelt ud på datterselskaber i 10 lande på tre kontinenter.

Virksomheden har også en afdeling på Mørupvej i Herning, hvor datterselskabet Total Wind Service holder til. Dette selskab er også under konkursbehandling, og her er der endnu ingen afklaring.

Tabte 58 millioner på et år

Undervejs har virksomheden været helt oppe på 700 ansatte, men økonomien er gået kraftigt tilbage de seneste år. Det seneste offentliggjorte årsregnskab for 2016 viste et underskud på 58,3 millioner kroner, og også 2017-regnskabet ventes at lande i stort minus.

I forbindelse med de økonomiske problemer trådte stifter Jens Nygaard ud af virksomheden i 2017. Han blev på direktørposten afløst af Poul Erik Schou-Pedersen fra Aarhus.

Han ejer Total Wind Group sammen med kapitalfonden Industri Udvikling, Schou-fondet og Kurt Bering Sørensen, der er tidligere bestyrelsesformand i selskabet.

Total Wind

Vindfirmaet Total Wind er grundlagt i 2003 af Jens Nygaard og Christan Drechsler Christensen. Ingen af de to er dog længere i virksomheden.

Total Wind har stået for at installere vindmøller rundt i verden for store vindmølleproducenter som Siemens Gamesa, Vestas og General Electric. Desuden har Total Wind opbygget en forretning omkring servicering af møller.

Hovedkontoret er i Brande, og hertil kommer en afdeling på Mørupvej i Herning. Ifølge Total Winds egen hjemmeside er der tilmed datterselskaber i 10 lande på tre kontinenter.

Ordet er ditMere Erhverv