Tip os log ind
34-årige Miki Toth fra Herning er blevet idømt forvaring for at have sprængt en håndgranat i Danmarksgade i december 2016 - og for at have ramt en mand med tre pistolskud en måned senere.
Foto: Tom Laursen

34-årig mand fra Herning skal stadig i forvaring for at sprænge håndgranat i Danmarksgade

Nyt nævningeting ved Retten i Herning nåede frem til samme resultat som byretsdommen fra marts, der blev annulleret på grund af en inhabil dommer
09. januar 2019, 16.02

HERNING - Jeg fortryder inderligt, det jeg har gjort, og vil angre det resten af livet. Jeg vil også gerne sige undskyld til borgerne i Herning for min helt vanvittige opførsel.

34-årige Miki Toth fra Herning var tydelig berørt af udsigten til at få en tidsubestemt straf, da han onsdag eftermiddag fik det sidste ord i retssagen, hvor han blev dømt for at have kastet og sprængt en håndgranat foran Black Armys klubhus i Danmarksgade.

- Jeg lover, at I aldrig mere vil se mig i en retssal igen, sagde han, hvilket dog ikke overviste nævningetinget ved Retten i Herning.

Her besluttede nævninge og juridiske dommere enstemmigt, at forvaring er en passende straf til den 34-årige mand.

Det var samme straf, som blev givet i byretten i marts, hvor sagen imidlertid endte med at blive annulleret af Vestre Landsret, som besluttede, at sagen ved byretten skulle begynde forfra, fordi en af dommere havde vist sig at være inhabil.

Men selv med seks helt nye nævninge og tre nye juridiske dommere, nåede retten frem til samme resultat.

Miki Toth blev kendt skyldig i samtlige 10 punkter på anklageskriftet, som også omfattede et skudattentat på et tidligere medlem af Hells Angels, som blev ramt af tre skud fra en pistol på en adresse i Hatting ved Horsens.

Desuden blev han dømt for besiddelse af 100 gram kokain til videresalg.

Den 34-årige mand ankede på stedet dommen til Vestre Landsret med henblik på at få en tidsbestemt straf for forbrydelsen.

Læs mere i Herning Folkeblad torsdag

Ordet er ditMere Herning