Tip os log ind
Thorkild Bjerregaard, leder af Midtjyllands Kristne Friskole, var tirsdag med til at evakuere alle på skolen, da brandalarmen gik. ? Arkiv
Foto: Flemming Hansen

Brandvæsen roser skole

Midtjyllands Kristne Friskole var lynhurtig til at evakuere alle elever, da brandalarmen gik tirsdag eftermiddag - midt under eksamen
07. maj 2019, 16.27

Herning Omkring 45 elever i 10. klasse på Midtjyllands Kristne Friskole på Brændgårdvej havde været i gang med skriftlig eksamen i matematik i cirka tre kvarter, da brandalarmen pludselig lød i går eftermiddags ved 15-tiden.

Der var dog ingen brand at spore, og hvor nogle skoler måske kunne have tænkt, at så lader vi eleverne blive siddende i eksamenslokalet indtil videre, så gjorde friskolen som den skal, og fik alle ud - både eksamenselever, vuggestue- og børnehavebørn - så alle var evakueret, inden brandvæsenet ankom kort tid efter.

- Skolen skal have stor ros. Trods eksamen så fik de alle elever ud af skolen. Det skal de have, de tager alarmen seriøst, siger indsatsleder hos Brand & Redning Midtvest, Lars Stenbjerg.

Det er bestemt ikke, fordi han oplever, at der er mange, som ikke tager brandalarmer seriøst, alligevel vil han gerne rose skolen for, at de ikke tænkte, at det nok var en fejlalarm.

Selv om det var præcis, hvad det var.

- Vi tror, det er en elev, der har ramt en branddetektor med en bold, siger skoleleder på Midtjyllands Kristne Friskole, Thorkild Bjerregaard.

- De må ikke spille bold på gangene, men de kan jo komme til det, siger han.

Redegørelse til ministeriet

Evakueringen tog små 10 minutter. I den tid holdt skolen eksamenseleverne adskilt, så de ikke kunne snakke sammen, fortæller Thorkild Bjerregaard.

Bagefter fik de lov til at fortsætte deres eksamen, og Thorkild Bjerregaard gik i gang med at skrive en redegørelse til ministeriet for at høre, om den lille afbrydelse kan godkendes, så det ikke får indflydelse på, om eksamen skal gå om.

- Vi regner med at få besked ret hurtigt, siger han.

- Men det er noget bøvl.

Midtjyllands Kristne Friskole kommer også selv til at betale for brandvæsenets udrykning - sådan er det, når der ikke går røg af en brand.

Ordet er ditMere Herning