Tip os log ind
Aqua d'Or i Brande vil fra april måned hælde vand på nye, gamle flasker. Dermed bliver produktionen markant mere klimavenlig.
Foto: Pr-foto

Første i Danmark: Brande-virksomhed klar med nye flasker af genbrugsplast

Vandproducenten Aqua d'Or lancerer som de første i Danmark en vandflaske med 100 procent genanvendt plastik
22. marts 2019, 08.11

Klima Næste måned er Aqua d'Or i Danmark klar til at gå i luften med en vandflaske lavet af 100 procent genbrugsplast.

Firmaet er ejet af den franske fødevarekoncern Danone, men har produktion ved Fasterholt i Brande. Og nu er det altså på tide, at det kølige vand fra den jyske hede skal hældes på de bæredygtige flasker. Det fortæller Pierre Stevens, der er generel manager i Aqua d'Or.

- Levering af vores mineralvand må ikke ske på bekostning af miljøet. Vi vil beskytte planetens ressourcer, og vores emballage spiller en vigtig rolle i dette kontinuerlige arbejde, lyder det fra lederen i en pressemeddelelse.

Efter planen skal den nye type af vandflaske være udrullet til hele Danmark i år 2021, hvorefter de gamle vil udgå. Hidtil har 50 procent af flaskens materialer bestået af genbrugsplast.

Langt mindre CO2 end før

Brande-virksomheden laver flere forskellige vandbaserede drikke alle med mineralvand som hovedingrediensen.

Firmaet har tidligere mødt modstand fra klimaforkæmpere, der har kritiseret brugen af vand på flaske, da vi i Danmark har udmærket postevand i vandhanerne.

Med de nye flasker tager Aqua d'Or et flot skridt i retning mod en mere klimavenlig tilgang. Rent faktisk bliver de forgængere på det danske marked, lyder det fra Henrik Pasgaard, der er Marketing Director i Aqua d'Or.

- Vi er meget glade for, at vi nu endelig kan lancere den første flaske på markedet, der er lavet af udelukkende genanvendt plastik. Det gør det muligt for os at bevæge os væk fra at anvende ny plastik, som laves af fossile materialer, og samtidig reducere vores CO2-udledning med op til 50 procent, siger Henrik Pasgaard.

Forbrugerne er vigtige

Endnu er selve flasken dog ikke fuldstændig bæredygtig på grund af etiketten, der stadig driller. Den er af blødt plastik, og den har man endnu ikke formået at lave af genbrugsplast.

Som forbruger skal man også stadig lige huske at få smidt den tomme vandflaske til genbrug. For det kræver jo, at plasticflaskerne ryger til genbrug, hvis Aqua d'Or og andre firmaer for den sags skyld skal have brugte, frem for nye, materialer at arbejde med. Dansk Retursystem oplyser, at danskerne er ret gode til at aflevere tomme dåser og flasker, da ni ud af ti solgte emballager kommer retur.

Aqua d'Or er også at finde på det svenske marked, og vores naboland bliver ikke snydt for de nye flasker. Her bliver de nemlig lanceret samtidig med i Danmark.

Ordet er ditMere Erhverv