Tip os log ind
  • 1/: Måske møder vi nationalgarden, der med den helt speicielle uniform og gangart gør besøget på Syntagma Pladsen til en endnu større oplevelse.
  • 1/: Udflugten til Kap Sounion er både en smuk og historisk dag.
  • 1/: Akropolis er klart Athens mest besøgte attraktion - og ikke uden grund. Vi besøger området og bliver klædt på historisk set.

Læserklubben besøger den kulturelle græske hovedstad

Kulturelle og historiske oplevelser i Athen med Læserklubben og Arne Doktor, 24.-28. marts
16. december 2018, 17.05

Athen er en af de ældste byer i verden, og det var her hele den vestlige civilisation blev grundlagt. Dette faktum kombineret med antallet af interessante seværdigheder, de moderne storbyfaciliteter samt en herlig sandstrand tiltrækker hvert år mange turister.

Foruden at være hovedstaden er Athen også landets største by med cirka tre millioner indbyggere. Byen er klart domineret af Akropolis med templet Parthenon, der er et af de berømteste bygningsværker i verden. Templet, der blev indviet for 2500 år siden for gudinden Athene, er stadig så mange år efter ret så beundringsværdigt.

Men byen er også langt mere end Akropolis. Her oplever du nemlig for alvor historiens vingesus gennem et væld af eventyrlige templer og ruiner. Når du oven i hatten kan nyde de charmerende gader, kulturelle perler, hyggelige restauranter og fin shopping, er Athen faktisk en by, som alle bør opleve.

Udsigt til Akropolis

For at få det største udbytte af turen, er det vigtigt at bo centralt, så vi har reserveret værelser på det velfungerende Hotel Attalos, der ligger lige midt i centrum og meget tæt på Omonia Pladsen, Monastiraky og Syntagma Pladsen. Hotellets hyggelige tagterasse har bar og en fin udsigt til Akropolis.

Rejsen er lavet med Herning Turist og Grupperejser som teknisk arrangør og Arne Doktor, som rejseleder. Afgang fra Silkeborg, Ikast og Herning med bus til Billund Lufthavn i passende tid til afgangen med KLM klokken 10.10. Med et flyskift i Amsterdam lander vi i Athen klokken 16.40. Transfer til Hotel Attalos.

Byens mange seværdigheder

Mandag efter morgenbuffetten tager vi med vores dygtige dansktalende lokalguide Evegignia på en spændende byrundtur. Vi ser mange af de flotte bygninger, herunder parlamentet og præsidentbygningen, der tidligere var residens for ekskong Konstantin og eksdronning Anne Marie. Det antikke olympiske stadion, Omonia Pladsen og universitetsområdet skal vi også forbi sammen med nogle af de flotte bygninger, som danskeren Theophilus har stået bag.

Akropolis er uden tvivl Athens største og mest berømte attraktion, og din rejse hertil er ikke fuldendt uden et besøg på Akropolis. Det er her i den cirka 2500 år gamle bydel, at du virkelig kan hensætte dig til en anden tid. Akropolis betød i oldtiden en højtbeliggende by eller en bys borg. I Athen blev Akropolis fra omkring det sjette århundrede i større grad anvendt til gudernes helligdomme. Vi får en rundvisning i fortiden og ser templerne - ikke mindst det verdensberømte Parthenontempel, teatre og nyder de smukke omgivelser og den enestående udsigt over hele byen.

Middelhavsbyerne

Tirsdag kører vi en tur langs Middelhavet og besøger halvøen Peloponnes, der ligger sydvest for Athen. Her ser vi blandt andet Korinthkanalen, påbegyndt af den romerske kejser Nero cirka 60 år efter Kristus. Turen går videre til gamle Korinth, hvor apostlen Paulus talte kristendommen til grækerne.

Den skønne badeby Loutraki - smukt beliggende ved Middelhavet - kommer vi også omkring på denne fine dagstur.

Den græske mytologi

Onsdag går turen til Kap Sunion, der er den sydlige spids af Atlic halvøen.

Udflugten indledes med en flot køretur langs den athenske riviera, hvor vi kan nyde den formidable udsigt over den Saroniske Bugt, mens du kører gennem nogle af Athens smukkeste forstæder, herunder det olympiske Hellinikon-kompleks, Glyfada, Vouliagmeni og Varkiza.

Når vi kommer til Kap Sunion, besøger vi ruinerne af Poseidontemplet fra det femte århundrede før Kristus og beundrer den enestående panoramaudsigt over det Ægæiske Hav. På en klar dag kan man se mindst syv øer.

Kap Sunion har spillet en lang og vigtig rolle i den græske mytologi og nævnes første gang i Odysseen, som det sidste sikre landgangssted før Poseidon spredte den tilbagevendende græske flåde.

Torsdag er til fri disposition, indtil vi midt på eftermiddagen kører mod lufthavnen og flyver klokken 17.25 retur til Billund, hvor vi lander klokken 22.45, også denne gang med et skift i Amsterdam. Bussen fra Herning Turist holder klar til at køre os til hjembyerne.

Prisen er

Prisen for denne rejse er for avisens abonnenter 5650 kroner i dobbeltværelse per person. Eneværelsestillæg på 800 kroner. Ikke-abonnenter kan deltage for 5850 kroner i dobbeltværelse.

I prisen er inkluderet:

Bustransfer Silkeborg/Ikast/Herning til Billund og retur

Flybillet med KLM fra Billund-Athen t/r

20 kg indtjekket bagage

Rejseleder hele vejen

Fire nætter på centralt beliggende hotel

Morgenmad

Transport i Grækenland i henhold til programmet

Udflugter

Naturlige entréer

Dansktalende guide i Athen

Tilmelding til Læserklubben.

Ordet er dit