Tip os log ind
Vibeke Larsen.
Foto: Flemming Hansen

Standpunkt: Munter læsning om VM i ishockey

05. december 2018, 10.00

- Nu må selv den største eventmodstander og pessimist da overgive sig og indrømme, at den investering var en god idé for kommunen, blev den gamle redacteur Larsen og jeg enige om, da vi i torsdags stod og studerede avissiderne, inden dagens udgave af Folkebladet skulle sendes til tryk.

Både på forsiden, Herning-siderne, sports- og debatsiderne bragte vi artikler om en ny analyse af den økonomiske og oplevelsesmæssige værdi af VM Ishockey i København og Herning i maj - og en række lokale kilders reaktioner derpå.

Det var munter læsning.

Professionshøjskolen UCN i Aalborg har undersøgt, hvor mange penge ishockey-VM genererede i de to værtsbyer København og Herning, da verdens 16 bedste hockeynationer tørnede sammen på isen.

967 millioner kroner - altså næsten en milliard kroner - lander de samlede turismeindtægter på.

Det er jo et svimlende stort beløb. Som selv den mest optimistiske arrangør og fan næppe havde turdet drømme om.

Alene i Herning spenderede VM-gæsterne 312 millioner kroner på billetter, shopping, restaurantbesøg, indkøb og overnatninger, læste jeg i Folkebladet.

Dertil kommer blandt andet de 234 fuldtidsjob i Herning Kommune og 62 millioner kroner i skatteindtægter til kommune og primært stat, som VM også genererede. Og så er der i rapporten ikke engang regnet på reklameværdi, omtale, genvisitter og så videre, som også er mange, mange millioner af kroner værd.

Analysens tal må da kunne frembringe blot et lille anerkendende nik og et lille smil på læben hos selv den argeste modstander af, at Herning Kommune bruger penge på events.

For det er altså en imponerende økonomisk effekt, der nu kan føjes til rækken af de mange andre gode nyheder i år om et på alle måder imponerende VM-arrangement, som byen lagde kvadratmeter til i de 14 festlige dage i maj, vi aldrig vil glemme. Med forrygende fans, fremragende vejr, herlig stemning, super setup i både Boxen og byen, god logistik, flot involvering og opbakning fra alle byens aktører og rigtig mange borgere.

Analysen viser også, at Boxen får mere ros og bedre karakterer fra de 900 adspurgte danske og udenlandske gæster end Royal Arena i København. Og det gælder på alle parametre - lige fra fanzone, toiletter, mad og drikke til information og skiltning.

Også de frivillige og ansatte, som gæsterne er blevet serviceret af i Boxen får bedre karakterer, end de gør i Royal Arena. Det, synes jeg, både de og alle vi andre skal være stolte af. Det er jo netop den slags, der er med til at gøre vores gæster glade og tilfredse - og måske give dem lyst at komme igen en anden gang.

Ganske som eksempelvis min kærestes og mine gode venner fra Djursland, der med stor fornøjelse igen og igen tager til Herning til koncerter eller store sportsarrangementer. Og hver gang roser både service og setup i byen og Boxen i stor stil.

Så de står selvfølgelig også klar på tribunerne sammen med os til næste store event i Herning: VM i herrehåndbold i januar.

På gensyn her i spalterne på onsdag!

Vibeke Larsen

chefredaktør

vib@herningfolkeblad.dk

Ordet er ditMere Debat