Tip os log ind
- Grænsen for besparelser på kulturen og fritiden er nået, mener formanden for Kultur- og Fritidsudvalget Helle Mathiasen (V), der må bruge både kraft og snilde for at få et af landets mindre kulturbudgetter til at hænge sammen. Meget betegnende står hun her ved Keld Moseholms skulæptur af samme navn i Brande.
Foto: Henrik Ole Jensen

Kulturel nedtur

Smertegrænsen nået efter nye besparelser, mener udvalgsformand
29. november 2018, 18.47

ikast-brande I forbindelse med budgetlægningen skulle Ikast-Brande atter slibe den berømte sparekniv. Intet område slap helt for et snit eller to, men på kultur- og fritidsområdet skar man helt ind til benet.

- Jeg respekterer naturligvis det forlig, der er indgået, men håber på, at byrådet vil kaste sig over andre områder, når der skal spares igen.

Ordene komme fra Helle Mathiasen (V), der er formand for kultur- og fritidsudvalget.

Hun mener, at man nu har nået smertegrænsen for besparelse på et område, hvor Ikast-Brande Kommune i forvejen glimrer ved at være en af de kommuner herhjemme, der sætter færrest kroner til på kulturens alter pr. borger.

Kulturens formand peger også på, at en meget stor del af kommunens kulturudbud er baseret på den frivillige indsats.

- I den forbindelse mener jeg også, at man skal være yderst forsigtig, når det gælder yderligere besparelser. Det kan simpelthen blive for surt at være frivillig, og så ramler det hele, advarer Helle Mathiasen.

Der er skudt med spredehagl ind i tilskudsskoven til kultur- og fritidsaktiviteter, men blandt de største og mest markante besparelser kan i flæng nævnes, at Ensemble MidtVest bliver sparet helt bort, Unge Sangere skæres ned med 37 procent, RemisenBrande med 21,7 procent og Bakkehuset i den næste fireårs-periode får 12,8 procent mindre i kommunalt tilskud hvert år.

Hertil kommer, at bibliotekerne må fortsætte med en halv million kroner mindre hvert år, mens musikskolen bliver beskåret med 200.000 kroner.

Ordet er ditMere Ikast-Brande kommune