Tip os log ind
  • 1/: Onkel Reje pruttede på scenen for nogle år siden - gør han mon det igen?
    Foto: Steen Hebsgaard
  • 1/: Katrine Bille er populær og har tidligere optrådt ved Ikast Børnefestival.
    Foto: Henrik Ole Jensen

Vingummispyt og Onkel Reje

Så er tiden kommet til den årlige Ikast Børnefestival på Lægdsgaard
15. august 2018, 13.33

IKAST Den rødmossede, piberygende og pænt fornøjede Onkel Reje er svært uimodståelig, syngende og med en struttende mave.

Han er kendt fra Ramasjang, hvor han sammen med sin ven Brille underholder børn - og voksne - med sine til tider, umoralske udtalelser og vittigheder.

Og ja ... han kan finde på at prutte på scenen foran hundredevis af børn, der bryder grinende sammen.

Det har han gjort på Ikast Børnefestival før - og mon ikke det kan ske igen, når han på lørdag er en del af programmet på årets udgave af den festlige festival, der er mest for børn.

Lægdsgaard-institutionen lægger endnu engang sine fantastiske rammer til festivalen, der starter midt på formiddagen. Det er i øvrigt Onkel Reje, der er først på scenen, og han følges senere op af gruppen Skrallebang, der kommer og underholder med musik og sang.

Skrallebang og Katrine

Skrallebang er sang, musik, bevægelse, leg, læring, inspiration, nærvær og grin. Det spiller aktive, inddragende, sjove og finurlige koncerter for klodens vigtigste publikum - børn og deres voksne!

Festlighederne på scenen slutter af med Katrine Bille, der er kendt fra Ramasjang programmerne »Luk op, luk i« og »LilleNørd«.

Hun udgav sit andet soloalbum med nye børnesange i maj 2018, hvor sange og tekster er inspireret af hendes jordomrejse i 2016/17.

Men festlighederne på scenen er langt fra de eneste muligheder for adspredelse og underholdning ved Ikast Børnefestival.

På pladsen er der rig mulighed for aktiviteter, når der ikke foregår noget på den store scene.

Man kan møde børnehavens mange dyr - kaniner, grise, æsel, høns og geder. Det er dog ikke tilladt at fodre dem - skulle vi hilse og sige.

I gårdspladsen kan man konkurrere mod ens søskende, forældre eller venner i vingummispyt eller dåsekast.

Det er også muligt at få lagt ansigtsmaling eller benytte sig af en hoppeborg for de mindste.

På bagsiden af stuehuset kan der vindes gode præmier i tombolaen.

Musikskolen og FDF er med

På bagenden af stuehuset findes den lille scene, hvor Ikast-Brande Musikskole traditionen tro kommer med indslag i løbet af dagen. Fortsætter man videre ned, er der søen, hvor FDFerne holder til og vil tænde op i bålet.

Endelig kan der bruges kræfter på den store tarzanbane.

Og bliver man sulten og tørstig, er der selvfølgelig mulighed for at nyde lidt godt til ganen i en af boderne på pladsen.

Ordet er ditMere Ikast