Tip os log ind
Foto: Martin Ballund

Efter computer-tyverier: To mænd varetægtsfængslet

Politiet fik i Silkeborg i aftes fat på to mænd, der menes at stå bag en række computer-tyverier fra flere jyske efterskoler - blandt andet i Hammerum. De to mænd er nu varetægtsfængslet
14. juni 2018, 17.04

HAMMERUM To mænd på henholdsvis 24 og 25 år fra Aarhus blev torsdag 13.30 fremstillet i et lukket grundlovsforhør. De mistænkes for at stå bag en række tyverier fra efterskoler flere steder i Jylland.

Østjyllands Politi vil ikke oplyse, hvilke efterskoletyverier mændene er sigtet for at stå bag, men fortæller, at der er tale om en del.

De seneste par måneder har efterskoler i det jyske haft besøg af tyve - blandt andet Hammerum Fri- og Efterskole, Himmelbjergegnens Natur- og Idrætsefterskole, Silkeborg Efterskole og Lystruphave Efterskole. Alle stederne gik tyvene efter computere.

Men om de to mænd er sigtet for at stå bag nogle af de nævnte tyverier, vil politiet ikke udtale sig om endnu.

Anholdt i Silkeborg

De to mænd blev onsdag aften anholdt af politiet i en skov nær Silkeborg på Århusvej. Kort forinden havde Hammerum Fri- og Efterskole anmeldt computertyverier fra elevværelser til politiet. Og der blev givet et signalement på den mulige gerningsmand.

En patrulje fra politiet så senere en sort Audi køre med høj hastighed på motorvejen ved Silkeborg i retning mod Aarhus.

I bilen var to personer, og den ene passede på signalementet af den formodede gerningsmand fra tyveriet i Hammerum.

Nogle minutter senere fik patruljen kontakt til bilen, da den holdt med motoren tændt ved et skovstykke på Aarhusvej ved Silkeborg tæt på motorvejen.

Der var en person i bilen, mens en anden person kom gående ud fra skovområdet. Han passede på signalementet af den formodede tyv, og da skovstykket blev søgt igennem, blev der fundet en rygsæk med de seks computere, der var stjålet i Hammerum.

I bilen fandt politiet tyvekoster, der stammer fra Ulfborg, og der blev også fundet en pung, som kan knyttes til en person fra Staby Efterskole.

Østjyllands Politi har overtaget efterforskningen af sagen, da de to mænd er kendt for tyverier i det østjyske område.

Østjyllands Politi fortæller torsdag eftermiddag, at de to mænd nu er varetægtsfængslet, men at de ikke vil uddybe sagen yderligere på nuværende tidspunkt.

Ordet er ditMere 112