Tip os log ind
  • 1/: Reykjavik er en moderne og spændende »storby« med flot arkitektur, skønne restauranter, gallerier og flotte forretninger.
  • 1/: Skønheden og størrelsen på det fantastiske vandfald Gullfoss er svær at forestille sig, før man har været der.
  • 1/: Hallgrimskirkens design er inspireret af basalt-lavasøjlen; en markant vulkansk klippeformation i den islandske natur.
  • 1/: På turens skal vi opleve en gletcher både ude- og indefra - en meget speciel oplevelse.
  • 1/: I et amfibiekøretøj drøner vi, a la James Bond, fra landet og lige ud i vandet.

Med Læserklubben oplever vi Island - på naturens vegne

Vulkaner, fugle, gletcher, vandfald, historier, mondæn storby, geyser- sådan ser Læserklubbens rundrejse på Island ud. Rejs 3.-9. september
19. februar 2018, 09.28

Som rejsende er det svært ikke at tabe sit hjerte til Island.

Øens stilhed, storslåethed, barske natur og termiske kræfter er ganske sublim og vækker alle sanser hos den besøgende. Straks man lander på vulkanøen, mærker man den stærke fornemmelse af, at her hersker naturen.

I århundreder har islændinge levet side om side med aktive vulkaner, en boblende undergrund og med Atlanterhavets rasen i baghaven. Det former et menneske og udløser nok en helt speciel psyke.

Uforglemmelige oplevelser

I samarbejde med Sørens Rejser og med rejsebureauet OurWorld A/S som teknisk arrangør har Læserklubben lavet en skøn rundrejse med uforglemmelige oplevelser til den specielle vulkanø. Turen har størst fokus på de enestående naturscenerier - barske, men samtidig utroligt fascinerende med nordlys, sørgmodige søpapegøjer og hvaler, der boltrer sig i fjordene. På denne rejse får deltagerne også en helt speciel oplevelse, når vi ikke blot skal se en gletcher ude - men også inde fra.

Island er også landbrug med små hyggelige bondegårde, der lyser op med deres koboltblå eller røde tag, gamle historiske fiskehytter af træ og den lille store hovedstad, Reykjavik, der har et pænt strejf af international klasse.

Det islandske køkken er en stor oplevelse. Her finder man lokale og til tider temmelig særprægede retter, men også det moderne islandske køkken, der gør brug af øens gode råvarer i en ny fortolkning.

Afgang mandag 3. september. Mulighed for buskørsel til Billund, hvor rejselederen tager imod. Herfra flyves der direkte til Keflavik om eftermiddagen.

Den Hemmelige Lagune

Oplevelserne begynder med det samme, da vi på vores vej mod Reykjavik kører i et område med størknet lava og ser det sted, hvor den amerikanske kontinentalplade møder den europæiske.

Sidst på eftermiddagen er vi fremme ved vort hotel, Hotel Cabin, hvor vi skal bo i tre nætter.

Tirsdag forlader vi hotellet lige efter morgenmaden. Dagens udflugtsmål er den gyldne cirkel, og første stop er ved Tingvellir-sletten - stedet hvor de første islændinge mødtes for at skabe deres parlament.

Næste stop er ved geyseren Stokkur, der med få minutters mellemrum sender kogende vand og damp op i 30 meters højde. Det bobler og koger overalt i dette termiske område, hvilket er et fascinerende syn.

Videre går turen til Gullfoss, der er et imponerende vandfald i hvis vandtåge, man ofte ser en regnbue spejle sig. Her vil være god tid til at nyde det prægtige syn.

Vi fortsætter til »Den Hemmelige Lagune«, hvor vi kan bade og nyde det termiske varme vand.

På besøg i en gletcher

Onsdag: Tæt på den lille by Husafell, ligger en af Islands nyeste attraktioner. I specialbygget bus skal vi ud at køre på Langjökull gletcheren og efterfølgende opleve den indefra. Det er en ret vild oplevelse at befinde sig inde i Europas næststørste gletcher og få fortællingen om dette projekt og om gletcherens historie.

Vi kører tilbage til Reykjavik og står af ved Hallgrimskirken, der af flere er udnævnt til en af verdens 50 smukkeste bygningsværker.

Efterfølgende besøg ved Harpa, det flotte opera- og koncerthus, som huser Islands symfoniorkester og den islandske opera.

Vi kommer ind i Reykjaviks gamle bymidte med huse i alle farver.

Undervejs krydrer rejselederen med sagaer og gode historier.

Vulkaner og sørøvere

Torsdag pakker vi sammen og kører langs kysten til færgelejet, hvorfra vi sejler til Vestmanna. Turen tager en halv time, inden vi »lander« på den største af de ialt 14 øer, der udgør Vestmannaøerne.

Mange kan sikkert huske det voldsomme vulkanudbrud, der næsten lagde Vestmanna øde i 1973. Vulkanen Eldfell er stadig varm, og der kan bages brød på siderne. Byen bærer præg af udbruddet, men indbyggerne elsker deres ø og er med rette stolte over at vise den frem.

Man ser tydeligt, hvor skillelinjen gik til, og vi skal også høre om øernes spændende historie med overfald af sørøvere, der kom helt fra Algeriet.

Dagens rundtur bringer os til fjeldet, hvor vi skal nyde synet af de mange fugle, og måske er vi heldige at se de sørmodigt udseende søpapegøjer.

Overnatning på det dejlige Hotel Vestmannaeyjar.

Bedste James Bond stil

Fredag formiddag sejler vi tilbage til Island, hvor det første stop er ved den lille by, Vik.

Her går vi en tur på stranden med det sorte sand. Sandet er farvet af vulkanudbrud fra områdets vulkaner.

Jökulsárlón Glacier Lagoon er fyldt med turkusblå isskulpturer og er et ret flot skue. Ved denne bugt går vi ombord i et amfiebiekøretøj, der i bedste James Bond stil kører ud i vandet og transformerer sig til en båd, som vi sejler rundt i mellem isflagerne, den næste halve time. Måske er vi så heldige også at se et par sæler, der nyder solen på flagerne.

Indtjekning på det nybyggede hotel, der ligger i pagt med naturen helt ude i Lagoon-området, hvor der intet andet er end ro og natur.

Lørdag formiddag kører vi tilbage mod Keflavijk og har fine naturoplevelser i vente. Første stop er ved en gletchertunge, der skærer sig gennem fjeldet, og her kan vi nyde det specielle syn tæt på.

De store vandfald

Vi skal også nyde synet af det imponerende vandfald Skogafoss, hvor vi har mulighed for at følge stien til toppen af vandfaldet.

Nogle få kilometer herfra stopper vi ved vandfaldet Sejlalandsfoss. Her kan man gå bagom, så man står mellem klippevæggen og det brusende vand, en sjov og meget anderledes (og lidt fugtig) oplevelse.

Når vi fortsætter turen, kan vi med lidt held se vulkanen Hekla, den mest kendte af alle de islandske vulkaner. Først på aftenen er vi fremme ved vores lufthavnshotel.

Søndag morgen er det tid at sige farvel til Island for denne gang. Vi flyver fra Keflavik klokken 08.00 og ankommer i Billund klokken 12.45. Herfra med bus retur til hjembyerne.

Prisen er

Prisen for denne rejse er 13.995 kroner per person i dobbeltværelse. Eneværelsestillæg på 3490 kroner.

I prisen er inkluderet:

Bus til Billund Lufthavn t/r

Fly Billund-Keflavik t/r

Skatter og afgifter

Dansk rejseleder hele vejen

Overnatninger som beskrevet

Morgenmad dagligt

Stort udflugtsprogram inklusive naturlige entréer

Sejlads til Vestmannaøerne

Tilmelding til Læserklubben på mail@laeserklubben.dk eller på telefon 96263756/87228469

Ordet er dit