Tip os log ind
Viking Trading ApS er ny hovedinvestor i Tvilum.
Foto: Jakob Stigsen Andersen

Hundredvis af arbejdspladser reddet - Tvilum-virksomheden er solgt

En investorgruppe har overtaget den konkursramte møbelvirksomhed Tvilum
12. februar 2018, 12.52

Redning Møbelfabrikken Tvilum med fabrikker i Fårvang, Kjellerup og Polen er per dags dato overtaget af en dansk investorgruppe, som dermed sikrer 500 job i Danmark. Det oplyste Tvilum i en pressemeddelelse fredag.

Investorgruppen består af møbelvirksomheden Viking Trading ApS som hovedinvestor samt Tvilum-stifterfamilien og Tvilums administrerende direktør Torben Porsholdt, der forsætter i det nye selskab.

Før konkursen beskæftigede Tvilum 595 medarbejdere i Danmark. Heraf kan 504 medarbejdere beholde deres job under det nye ejerskab. Medarbejderne bliver informeret om virksomhedsovertagelsen og om deres personlige situation i dag på fabrikken i Fårvang.

- Vi er glade for, det er lykkedes at finde en løsning, hvor vi allerede fra starten kan tilbyde et stort antal dygtige medarbejdere, at de kan fortsætte i deres job. Vi havde inden konkursen en god ordreindgang, og lige nu har vi fokus på at få produktionen genstartet og genoptage dialogen med vores kunder, som igennem hele den seneste turbulens har vist os stor tillid, siger Torben Porsholdt i pressemeddelelsen.

Tvilum havde indtil for tre år siden en fabrik i Hauge ved Herning, men ledelsen besluttede at lukke Hauge-afdelingen og alle 61 ansatte mistede arbejdet.

Arbejdet på højtryk

Torben Porsholdt tiltrådte som administrerende direktør for otte uger siden, men ser så stort fremtidspotentiale for Tvilum, at han selv er gået med ind som investor og dermed er medejer af den nye virksomhed.

Hovedinvestoren i den nye ejerkreds er Birger Christensen, som driver møbelvirksomheden Viking Trading.

- Jeg har kendt Tvilum i mange år, og jeg har stor respekt for den stærke virksomhed, der er bygget op. Det har ikke været behageligt at følge de seneste års svigtende resultater i Tvilum, hverken for møbelbranchen eller for lokalsamfundet. Derfor var det naturligt for mig at gå aktivt ind og blive en del af Tvilums fremtid, da muligheden bød sig, siger Birger Christensen og fortsætter:

- I den nye ejerkreds ser vi et stort potentiale i Tvilum, men vi ved også, at det kræver en stor indsats at forløse det potentiale. Jeg har stor tillid til, at Torben Porsholdt er den helt rigtige til at videreudvikle virksomheden, så det i fremtiden igen bliver en god og sund virksomhed med mange gode arbejdspladser.

Birger Christensen fortæller også, at der er blevet arbejdet hårdt på at redde virksomheden.

- Siden Tvilums konkurs forrige fredag har vi arbejdet på højtryk på at finde nogle gode løsningsmodeller for at kunne videreføre virksomheden. Der har været udført en særdeles stor og professionel indsats fra såvel kurator som fagforeningen, som har gjort det muligt at indgå aftalen hurtigt og dermed sikre flest mulige arbejdspladser, siger han.

Stifterfamilie tilbage

Med i investorgruppen indtræder foruden Viking Trading også stifterfamilien Kristiansen, hvor Poul Kristiansen glæder sig over at blive en del af den nye ejerkreds for sin fars livsværk, der blev grundlagt i 1965.

- I familien er vi naturligvis glade for at kunne være en del af løsningen, for Tvilum er en vigtig arbejdsplads i Faarvang og Kjellerup. Vi er særligt glade for, at vi med Viking Trading har fået en hovedinvestor ind, som kender Tvilums oprindelige værdi- og forretningsgrundlag, og som derfor kan sikre det bedst mulige grundlag for Tvilums fremtid, udtaler Poul Kristiansen, hvis familie solgte Tvilum for 17 år siden.

- Når vi har valgt at gå med i investorgruppen, er det ikke udtryk for, at vi vil genoptage en aktiv rolle i virksomheden. Men vi vil gerne medvirke til at sikre Tvilums fortsatte overlevelse og de mange arbejdspladser, siger Poul Kristiansen.

Køber og sælger har aftalt at handelsprisen ikke oplyses.

Ordet er ditMere Erhverv