Tip os log ind
Årets forside af Brande Jul er taget på Feddet en tidlig vintermorgen. ?
Foto: Fra Bogen

Brande Jul er på gaden

Til næste år er det 75 år siden, at publikationen Brande Jul udkom for første gang
21. december 2017, 15.36

Brande Brande Jul udkom første gang i 1943, og årets udgave er igen redigeret af Brande Bladets mangeårige journalist, Erik Lauritzen.

Han har til 2017-udgaven af den traditionsrige publikation blandt andet samlet bidrag fra de tre præster Arne Holst-Larsen, Christina Laursen og Ronald Risvig, der fortæller om tiden i Brande.

Traditionen med at fortælle om jul i andre lande videreføres af Kirsten Tolstrup, som i mange år har været bosat i Californien sammen med sin familie.

Jan Svendsen opridser Brande Motions 25-årige historie, og Else Skov Villadsen fortæller erindringer fra sin tid som ansat på Brande Apotek, som i november kunne fejre 100-årsjubilæum.

Endnu en præst - dog forhenværende - Arne Ørtved, fortæller om tilblivelsen af Brande-sangen i forbindelse med den i al hast arrangerede blomsterfestival i 1987, og Pernille Bentzon har forfattet en julefortælling, som er særligt velegnet til højtlæsning for børn eller børnebørn.

Birgit Vinge og Søren Chr. Bøttger fortæller historien om og bag Remisen og den nu nedlagte forening Kulturremisen, og Vejle Amts Folkeblads forhenværende lokalredaktør, Astrid Vestergaard, beskriver sin oplevelse af Brandes mangfoldighed på godt og ondt.

Som sædvanlig er Brande Jul krydret med billeder fra Brande Bladets arkiv og en gennemgang af stort og småt fra året, der nu snart er gået.

Brande Jul bliver postomdelt op til jul, men har man brug for ekstra eksemplarer, eksempelvis til udenbys familie, venner og bekendte, kan de afhentes på Brande Bladets redaktion.

Ordet er ditMere Brande