Tip os log ind
FCMs nye engelske ejer, Matthew Benham, har øget sin aktieandel i klubben.
Foto: Jens Anton Nordestgaard

FCM

Flere aktier til FCM's rigmand

Engelske Matthew Benham ejer nu mere end to tredjedele af FC Midtjylland
14. august 2014, 10.44

I starten af juli blev den engelske rigmand, Matthew Benham, præsenteret som ny hovedaktionær i FCM Holding A/S - selskabet bag fodboldklubben FC Midtjylland og håndboldklubben FCM Håndbold.

I denne uge har den succesfulde forretningsmand øget sin aktieandel i FC Midtjylland.

Benham, der også ejer den engelske Championshipklub Brentford, sidder nu på over to tredjedele af aktierne i selskabet. Det fremgår af en børsmeddelelse fra FCM Holding.

Overtagelsestilbud

Matthew Benham købte i første omgang 60 procent af aktierne i FC Midtjylland - til en samlet værdi af 58 millioner kroner.

I forbindelse med engagementet i FCM var den nye klubejer tvunget til at give et overtagelsestilbud til de øvrige aktionærer. Det har en række aktionærer benyttet sig af.

Dermed har Benham købt 8,1 procent flere af aktierne i FC Midtjylland.

»Resultatet af tilbuddet er, at aktionærer, der repræsenterer samlet 1.566.700 af aktierne i FCM Holding A/S, accepterede tilbuddet. Dette svarer til 8,1% af den samlede aktiekapital i FCM Holding A/S. Baseret på dette resultat vil Matthew Alexander Benham efter den endelige afvikling af tilbuddet besidde i alt 68,2 pct. af aktierne i FCM Holding A/S«, står der i fondsbørsmeddelelsen.

Ordet er dit