Tip os log ind
Rasmus Norup.

18.100 kroner - er det for lidt?

02. maj 2019, 11.45

KONTANTHJÆLP Vi hører meget om, at der er rigtig mange fattige i Danmark. Det ville da være trist, hvis det var tilfældet. Heldigvis forholder det sig ikke sådan.

En enlig mor på kontanthjælp med to børn får hver måned 18.100 kr. i samlede offentlige ydelser. Ikke før skat. Men efter skat. Det er det beløb, som hver måned går ind på kontoen set over et helt år. Oveni det kan man så få friplads til børnenes institutioner.

Jeg anerkender, at der selvfølgelig kan være udfordringer med at få tingene til at løbe rundt med 18.100 kr. udbetalt. Der skal prioriteres, men det gør sig også gældende for rigtigt mange danskere, der går på arbejde hver dag for at tjene deres løn. Jeg synes, det er et fint og passende beløb. Vi har et generøst velfærdssystem, som hjælper de mennesker, der er udenfor arbejdsmarkedet.

Hvis man synes, at ydelserne er for lave, som det meste af venstrefløjen jo synes, så koster det rigtigt mange penge at sætte dem op. Penge, som går fra nogle af statens andre kerneopgaver.

Så måske kunne vi få et svar på hvad, ydelserne så skal være. Hvis ikke 18.100 kr. til en mor med to børn er passende, hvad er så? Og vigtigst af alt, hvem skal betale for de højere ydelser? Er det de mennesker, som hver dag står tidligt op om morgenen, smører madpakke og tager på arbejde hele dagen med en indtægt, som kun er marginalt højere end at få udbetalt 18.100 kr. om måneden? Det skal altid kunne betale sig at arbejde, og jeg mener ikke ydelserne til offentlig forsørgelse i Danmark skal være højere.

Ordet er ditMere Debat