Tip os log ind
Global Wind Service i Fredericia overtager flere opgaver med installation af havvindmøller fra det konkursramte Total Wind Group i Brande. Det er blandt andet opførelse af møller ved Horns Rev for MHI Vestas.
Foto: Pr-foto

150 job reddet ud af konkursfirma

Det er Global Wind Service med hovedsæde i Frederica, som overtager en stor del af konkursramt Brande-virksomhed
09. maj 2018, 13.33

Vind Efter konkursen i Brande-virksomheden Total Wind Group med godt 300 ansatte i sidste uge lød meldingen i første omgang, at en unavngiven køber havde overtaget offshore-delen i konkursboet og 85 medarbejdere.

Nu er der sat navn på køberen, som er Global Wind Service i Fredericia. I en pressemeddelelse oplyser virksomheden, at den udover offshore-delen også har overtaget vinge-afdelingen i Total Wind Group, og dermed bliver det samlet set godt 150 ansatte, som følger med over til Fredericia-virksomheden.

Det fremgår ikke, om man vil fastholde nogle aktiviteter i Brande eller flytte det hele til Fredericia. Herning Folkeblad har forgæves forsøgt at komme i kontakt med administrerende direktør Lars Bo Petersen.

I pressemeddelelsen udtaler han sig kortfattet om opkøbet.

- Trods de uheldige omstændigheder for Total Wind er vi glade for at kunne sige, at Global Wind Service kan træde ind og redde mere end 150 ansatte i Total Wind Group. Vi er også glade for, at vi kan sikre en stabil udvikling i de projekter, der lige nu er i gang, siger Lars Bo Petersen.

Han henviser til, at aftalen betyder, at Fredericia-virksomheden viderefører aktuelle vindprojekter i Danmark og udlandet. Det er blandt andet installation og færdiggørelsen af det store Horns Rev ud for den jyske vestkyst, hvor man er nået til tredje etape.

Overtager Horns Rev

På installationsopgaven ved Horns Rev er kunden MHI Vestas Offshore Wind, og her udtrykker vicedirektør Flemming Ougaard tilfredshed med, at det er Global Wind Service, der overtager opgaven.

- MHI Vestas har arbejdet med Global Wind Service på mange succesfulde projekter. Det er meget vigtigt for MHI Vestas, at de kan træde til i denne testperiode og sikre service og projektlevering, udtaler han i pressemeddelelsen.

Tilbage i det konkursramte Total Wind Group i Brande står fortsat omkring 150 ansatte i den resterende del af virksomheden og de to datterselskaber, som også er erklæret konkurs.

Undervejs har virksomheden været helt oppe på 700 ansatte, men økonomien er gået kraftigt tilbage de seneste år. Det seneste offentliggjorte årsregnskab for 2016 viste et underskud på 58,3 millioner kroner, og også 2017-regnskabet ventes at lande i stort minus.

I forbindelse med de økonomiske problemer trådte stifter Jens Nygaard ud af virksomheden i 2017. Han blev på direktørposten afløst af Poul Erik Schou-Pedersen fra Aarhus.

Han ejer Total Wind Group sammen med kapitalfonden Industri Udvikling, Schou-fondet og Kurt Bering Sørensen, der er tidligere bestyrelsesformand i selskabet.

Ordet er dit