Tip os log ind
Julegængerne ved den traditionelle julemarch hos Fodslaw måtte i år undvære sneen, men til gengæld mødte 115 frem, hvilket er rekord for de seneste år. ?Privatfoto

115 fik julemotion

Stor søgning til Fodslaws tilbud om at gå julesulet af sig
29. december 2018, 08.56

brande Årets sidste tur er overstået og bliver altid imødeset med stor spænding. Kan deltagerne komme frem, og er der nogen som har lyst til at gå en tur?

I år var der heller ikke problemer med at komme frem, for der var slet ingen sne og heller ikke glat - ja det var ligesom de sidste par år - temperaturer på omkring seks-otte grader. Vejrudsigten havde på forhånd lovet en tørvejrsdag, hvilket kom til at passe.

På trods af dette blev arrangøren overrasket - deltagerantallet kom op på 115, hvor det sidste år var 106. Årets deltagerantal er ikke overgået siden 2014, hvor det var 118 deltagere ved Fodslaws julearrangement i Brande.

En del sætter hinanden stævne denne dag og i år ingen undtagelse. De sædvanlige familiedeltagere var igen kommet til Brande til Julemo­tionstur. En flok familiedeltagere kom fra Sdr. Felding, Sønder Omme og Assing, og en anden familiegruppe fra Brande kunne mobilisere 17 deltagere. En deltager kom fra Fyn, men de fleste var fra Brande og omegn. Brande Motion stillede med en meget pæn flok på 15-20 personer.

Der er meget tradition i at deltage i Julemo­tionsturen, hvor »gamle« deltagere møder »nye«, og måske kan det med tiden blive en tradition også for de »nye«. Der kunne vælges mellem distancer på 3, 5 eller 10 kilometer.

Den indendørs rast på Dalgasskolen blev godt besøgt, og her kunne deltagerne få gratis gløgg og småkager samt købes æbleskiver.

Der har i alle årene, siden starten i 1972 været tradition for at anvende motiver, på medalje og diplom hentet fra H.C. Andersens eventyr. I år var der valgt »Skyggen«. En del deltagere valgte at købe den flotte medalje til samlingen.

Fodslaw indleder det nye år lørdag 5. januar med nytårskurs-gåtur fra »Bondegården« på Jyllandsvej 31 i Brande.

Starten går over middag og bagefter er der nytårskur med champagne og kransekage.

Ordet er ditMere Brande