Tip os log ind
Anne Mette Vestergaard.

100 dage før EU-valget: Skibbild-Nøvling nummer ét i kommunen

06. februar 2019, 10.00

EU-VALG 15. februar er der præcis 100 dage til Europa-Parlamentsvalget søndag 26. maj, hvor også herningenserne skal forbi stemmeboksene.

Ved sidste EU-valg i 2014 stemte 55,6 procent i Herning Kommune. Det er en anelse færre end de 56,3 procent, der stemte på landsplan. Jeg håber derfor, at endnu flere af Hernings borgere vil stemme til forårets EU-valg.

Måske er du bekymret for klimaforandringer efter sidste års rekordvarme sommer. Måske vil du gerne have indflydelse på, hvad der lovligt kan tilsættes dine fødevarer. Eller måske har du en holdning til, hvordan EU skal tage imod flygtninge.

Under alle omstændigheder får du kun medbestemmelse, hvis du sætter dit kryds.

Skibbild-Nøvling i front

I Herning Kommune var der færre, der huskede at få stemt ved sidste EU-valg end på landsplan. Men også inden for kommunegrænsen er der forskel på, hvor mange der kom forbi stemmeboksene.

Skibbild-Nøvling lå i spidsen med hele 66,98 procent, mens kun 48,54 procent stemte i Feldborg. Hvem skal ligge i front ved valget i maj?

Det er fantastisk, at borgerne i Herning engagerer sig! Men det vil være stort, hvis flere vil være med til at bestemme EU's retning.

For der er stadig et stykke vej til de næsten 90 procent, der stemmer ved folketingsvalg. Så selv om tallene er flotte mange steder i Herning, kan de blive endnu bedre.

Denne gang stemmer jeg

Måske kender du en, der ikke fik stemt ved sidste EU-valg? Eller en, der skal stemme for første gang?

På hjemmesiden www.dennegangstemmerjeg.eu kan du vise, at du stemmer til valget. Bagefter kan du dele dit personlige link med dem, du kender.

Undersøgelser viser, at det at stemme er en social begivenhed. Hvis du stemmer, øges chancen markant for, at dine kollegaer, dine naboer og din familie også stemmer.

Kan vi skabe en sneboldeffekt, ender vi med sammen at nå ud til de sofavælgere i Herning, der har brug for et kærligt spark for at komme hen til stemmeboksen.

Ordet er ditMere Debat