Tip os log ind


100 år på hjul gennem Herning

AutoGalleriet i Birk rullede det store jubilæumsshow ud og præsenterede biler fra 100 år gennem Herning
15. april 2013, 15.13

Minderne holdt bogstaveligt talt i kø, da en kortege på 150 køretøjer lørdag eftermiddag rullede gennem Østergade og Bredgade.

De mange køretøjer var samlet af AutoGalleriet i Birk til paradekørsel gennem midtbyen i anledning af Herning 100, og det var et syn, som fik borgerne til at stoppe op og beundre de mange køretøjer.

Alle fik øje på mindst et køretøj, som de mindes fra deres barndom, ungdom eller voksentilværelse, selv om de færreste nok husker den ældste bil.

Den ældste fra 1913

Den ældste var nemlig en Buick D 25 fra 1913, da Herning blev købstad, og sidenhen fulgte en perlerække af klassikere fra de forskellige årtier op gennem det 20. og 21. århundrede.

Nogle biler ledte tankerne mod amerikanske tv-serier, mens andre blev set første gang, da de pludselig holdt og skinnede i naboens indkørsel med funklende nye nummerplader. Mange beboere på villavejene har kastet misundelige blikke henover ligusterhækkene gennem tiderne, når bilparken er blevet fornyet.

Ud over bilerne var der et udvalg af knallerter, motorcykler og en trehjulet mariehøne, en bus og flere køretøjer med historiske firmaskilte på siden.

Se de mange, gamle biler i galleriet herunder.

Ordet er dit