Tip os log ind
Herning Kommune vil fremover give en bogkuffert med tre bøger til børn, når de fylder to år. Den skal skabe fokus på at udvikle børns sprog. Kufferten indeholder en rimebog og to bøger fra en serie samt læsevejledninger til hver af bøgerne.

To-årige får gratis bogkufferter

Herning Kommune vil give bøger til børn, når de fylder to år for at øge deres sproglige udvikling
09. januar 2014, 12.19

Det sproglige niveau i børnehaveklasserne i Herning Kommune er ikke højt nok. Det viser en undersøgelse, som kommunen har lavet. 

Cirka en femtedel af børnene har brug for ekstra hjælp eller øget opmærksomhed fra lærerne, fordi deres ordforråd og sprog ikke er udviklet nok.

Så tidligt som muligt

Derfor vil kommunen fra i morgen give en bogkuffert med tre bøger til alle børn i kommunen, der fylder to år samt til dagplejere og vuggestuer,

- Man skal i gang med at udvikle børns sprog så tidligt som overhovedet muligt, og det skal disse bøger hjælpe med, fortæller Jette Nyland, der er læse- og stavekonsulent fra Center for Børn og Læring i Herning Kommune.

Bogkuffertfest

I morgen bliver der holdt en bogkuffertfest for de mindste på Herning Bibliotek. 89 børn, der fylder to år i januar, er inviteret til festen for at modtage en kuffert, men andre på samme alder er også velkomne til at komme til festen.

 

Læs om, hvordan man som forældre bedst udvikler sine børns ordforråd i Herning Folkeblad i dag, torsdag.

Er du abonnent kan du klokken 14.30 læse avisen HER

Du kan også vælge at læse eller købe dagens avis på din iPad / tablet eller smartphone ved at downloade app'en i App Store / Google Play

 

 

Ordet er dit