Tip os
I Herning begyndte strejken i tirsdag i sidste ugen. Siden mødte de ansatte igen på arbejde og afventede resultatet af forhandlingerne.
Foto: Jørn Roed

VVS'ere i hele landet nedlægger arbejdet

Blikkenslagerne strejker for at vise deres utilfredshed med de strandede overenskomst-forhandlinger
20. marts 2017, 13.57

Overenskomst Medarbejdere i 30 forskellige VVS-firmaer i hele landet har mandag valgt at nedlægge arbejdet. Det fortæller Niels Jørgen Hansen, der er administrerende direktør for Installatørernes Organisation Tekniq, til Avisen.dk.

Strejken kommer efter, det ikke lykkedes at få et gennembrud i forhandlingerne om en ny overenskomst på VVS-området, da Dansk Metal og Blik- og Rørarbejderforbundet søndag igen mødtes med arbejdsgiverne i Tekniq.

Der er endnu ikke overblik over, præcis hvor mange ansatte, der er gået hjem. Men situationen ærgrer Niels Jørgen Hansen.

- Det er overenskomststridige arbejdsnedlæggelser, så vi behandler dem, som de normalt bliver behandlet. Vi håber, de bliver ganske kortvarige, for de tjener ikke noget fornuftigt formål, siger han til Avisen.dk.

Afviser ultimative krav

Ifølge Niels Jørgen Hansen betyder arbejdsnedlæggelserne, at flere kunder vil opleve forsinkelser.

Selv afviser han, at arbejdsgiverne er gået til forhandlingsbordet med for mange ultimative krav.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at vi har haft et stort ønske om at normalisere vores akkordsystem. Og det har vi ikke kunne nå til enighed om, siger han til Avisen.dk.

VVS-området bliver nu - lige som i 2012 og 2014 - omfattet af Forligsmandens mæglingsskitse.

Ordet er dit