Tip os
Vild jubel på HCM-bænken i de sidste sekunder.
Foto: Tom Laursen


Vildt fightende HCM slog BSV i den runde hal

HC Midtjylland fik en stor skalp med en hjemmesejr på 32-30 over Bjerringbro-Silkeborg
12. oktober 2017, 20.12

Håndbold 2123 tilskuere fik MCH's runde hal til at koge, og på banen leverede HC Midtjylland-spillerne varen - og mere til. Et vildt fightende hjemmehold sendte »storebror« Bjerringbro-Silkeborg (BSV) hjem uden point. HCM vandt 32-30 - efter BSV-føring på 14-11 ved pausen.

Venstrebacken Lars Jakobsen førte an hos HCM med energi og attitude. Han ville simpelthen ikke tabe den kamp - Lars Jakobsen scorede syv gange. På den konto blev han dog overgået af holdets svenske højrefløj, Jonas Samuelsson, der var knivskarp med ni scoringer.

Svært før pausen

Fra allerførste sekund havde hjemmeholdet det dog svært med BSV's kontante 5-1-forsvar. HCM-spillerne bøvlede en del med at komme frem til de store skudmuligheder, og de første tre forsøg blev brændt. Gæsterne kom foran 2-0 og 5-2, men HCM hægtede sig alligevel på.

Lars Jakobsen kom ind på venstrebacken i stedet for Espen Lie Hansen, der slet ikke var lykkedes med noget i kampens indledning, og det var en god indskiftning for hjemmeholdet. Lars Jakobsen leverede straks varen, blandt andet med det, der er ved at blive hans varemærke: Et dunder af et underhåndsskud op i nettaget - det var til 7-7.

Backen stod for fire scoringer før pausen, men en lidt uheldig afslutning på halvlegen med et par dumme HCM-udvisninger var medvirkende til, at gæsterne fra Silkeborg var foran 14-11 ved halvtid.

Hæsblæsende anden halvleg

Det må have været en stærk pausete, HCM'erne hældte ned i omklædningsrummet, for hjemmeholdets spillere kom blæsende ud til anden halvleg. HCM scorede seks af halvlegens syv første mål og kom foran 17-15. Herfra var HCM'erne et skridt foran i en neglebidende afslutning, som fik tilskuerne op af sæderne i hallen. Først, da Eivind Tangen brød igennem og scorede til 32-30 13 sekunder før tid, blev sejren endegyldigt sikret.

Med sejren har HC Midtjylland nu otte point efter syv kampe i 888 Ligaen. HCM er på sjettepladsen, men der er kun tre point op til førerholdet GOG.

Og Jesper Nøddesbo? Han kom ikke på scoringstavlen for gæsterne og gjorde ikke det store væsen af sig. Men han var den mest ombejlede spiller på gulvet i den runde hal efter kampen ...

Ordet er dit