Tip os
Opfordringen i går var at holde flere produktionsarbejdspladser hjemme. Som for eksempel Aubo her

Vil have mere lokal produktion

Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande slog på tromme for mere produktion i Danmark under generalforsamling
20. april 2012, 12.24

- Danmarks evne til at generere velfærd vil være stærkt svækket, hvis vi ikke har produktion i landet.

Sådan sagde koncernchef for Grundfos, Carsten Bjerg, da han i går gæstede erhvervsrådets generalforsamling, som blev holdt ved Kyocera Unimerco i Sunds. 200 erhvervsledere fra egnen var samlet for at se årets vinder af initiativprisen og høre, om der er fremtid i at producere i Danmark. Og det er der ifølge Grundfos-bossen.

- Nogle hævder, at produktionen er den nemmeste at flytte til udlandet. Det er jeg ikke enig i. Det er meget krævende at flytte udviklingsarbejdet og maskiner et andet sted hen. Og de klogste og bedste ingenører skal jo også flytte med, sagde Carsten Bjerg.

Nyt mantra: Bliv i landet

Erhvervsrådet havde sat perspektiverne for dansk produktion på programmet, fordi det ifølge formand Jens-Ole Aagaard er et vigtig emne for især Herning-Ikast-Brande-området, som alle dage har været præget af mange produktionsvirksomheder.

- I en periode var det desværre nærmest et mantra, at vi i Danmark blot skulle fokusere på vidensarbejdspladserne, og så acceptere, at selve produktionen ville foregå i andre lande, sagde Jens-Ole Aagaard.

Læs hele reportagen fra generalforsamlingen og prisoverrækkelsen i fredagens Herning folkeblad

 

Ordet er dit