Tip os
 • 1/: Benni Falk, (t.h.), 76 år og fra Jelling. Kører på en SCO årgang 1971, som han købte i en papkasse. Siden har hobbyen grebet om sig, og i dag har den tidligere mekaniker 12 knallerter, som han naturligvis selv sætter i stand. Den første knallert fik han lige omkring 1960. Det var en NSU Quickly.
  Foto: Marianne R. Eskildsen
 • 1/: Esben Christiansen, 79 år og fra Frederikshavn. Kører på en Skylon, en dansk knallert fra 1956 med svensk Husqvarna motor. Trods alderen ser den ualmindeligt velholdt ud, men »den ligger også hjemme under sengen«, siger Esben Christiansen og ler. Den tidligere automekaniker har altid interesseret sig for knallerter, men det var først i 1992, at interessen for alvor tog fart. ?
  Foto: Marianne R. Eskildsen
 • 1/: Paul Meldøgaard, 17 år og fra Silkeborg læser til elektriker på teknisk skole og kører på en Puch Maxi P fra 1976, som han har haft i godt halvandet år. »Da jeg blev 16, bestemte jeg mig for, at nu skulle jeg have en ligesom min far. Jeg ville ikke have det plastik, man kører på i dag«, siger han. Paul Meldøgaards far kører på en Yamaha 4 gear, sådan en som sønnen gerne ville have haft til at begynde med, men »budgettet var ikke til en Yamaha«. Paul Meldøgaard har efterhånden brugt så mange penge på Puchen, at han lige så godt kunne have købt Yamahaen, men nu er han blevet forelsket i Puchen, siger han. Til daglig kører han på en Puch Maxi kl fra 1977, og han håber, at fars Yamaha bliver hans en dag.
  Foto: Marianne R. Eskildsen
 • 1/: Lisbeth Møjbæk bor i Sunds, er afdelingssygeplejerske på sygehuset i Herning og en årgang 1956 ligesom sin knallert, en NSU Quickly. Den har tilhørt hendes egen mor, og den ser meget velholdt ud. - Den holder sig næsten lige så pænt, som hun gør, siger en mand, der går forbi med et smil til Lisbeth Møjbæk. Hun fortæller, at knallerten havde ligget pakket ned i en kasse på en gård i 25 år, inden den blev fundet frem igen for fem, seks år siden. Hendes mand kører også knallert. Det er en fælles interesse at køre ture sammen. - Det er sjovt, for når man kører på den måde, så kan man rigtigt nå at dufte naturen, og du ser meget mere. Og så er der det her fællesskab, siger Lisbeth Møjbæk. Der er også meget nostalgi i det. Hendes mor var hjemmehjælper og kørte rundt til borgerne i Kølkær, Arnborg og Fasterholt på knallerten i 1960'erne. Tanken rummer tre liter, og hendes mand har en ekstra dunk med for en sikkerheds skyld. Han kører på en Akrobat årgang 1986.
  Foto: Marianne R. Eskildsen


Veteraner med motorolie i blodet

Veteranknallertklubben Aktiv fejrede 25 års jubilæum med køretur fra Uhre Motorsportscenter til herningCentret, hvor knap 100 flotte veterankøretøjer blev vist frem
19. juni 2017, 09.20

Herning En duft af benzin og forne tider var i lørdags udstillet i herningCentret, da Veteranknallertklubben Aktiv fejrede 25 års jubilæum. Omkring 100 veterankøretøjer af mærker som Suzuki, Puch Maxi, Kreidler, Yamaha, Akrobat, Everton og SCO blev vist frem, og der var stor interesse fra de handlende, der tilfældigvis var i centret på denne blæsende sommerdag.

Jubilæumskortegen var kørt fra Uhre Motorsportscenter i Karup til herningCentret, og efter en times tid gik turen tilbage til Karup og kaffe og kage og spisning.

Ordet er dit