Tip os
Sidste år lå Herning Ungefestival ved Fuglsang Sø. I år rykker den sammen med kortfilfestivalen ind til Nørregade

Tredobbelt fest for unge

Filmfestival og ungefestival slår pjalterne sammen og bliver til »The Perfect Weekend«
24. april 2012, 18.42

I weekenden omdannes parkeringspladsen ved Kulturellen / Nørregade 7 til en stor oase.

Bilerne bliver smidt ud og skolegården bliver indtaget af en forhåbentlig stor mængde unge mennesker til det, der er blevet døbt »The Perfect Weekend«.

Større opbakning

Den perfekte weekend er blevet til på baggrund af to velkendte arrangementer, der nu lægges i direkte forlængelse af hinanden.

Fredag er der Herning International Short Film Festival, lørdag er der Herning Unge Festival og endelig sluttes der af søndag med et nyt tiltag - skak og jazz.

- Sammen står vi stærkere. Vi kan lave meget mere, vi har flere muskler og vi kan bruge hinandens målgruppper, siger Jacob Nymann Petersen, der tegner filmfestivalen.

- Jo flere midler, hænder, hjerner og idéer, der er at trække på, jo bedre. Mange vil gerne tage turen til Herning, når der er noget at lave en hel weekend, siger Birgitte Bjerge, der skal stå i spidsen for skakdelen.

- Det handler om at få alle til at arbejde sammen, så opbakningen bliver så meget størrre, tilføjer Tine Kryger Holck, der er projektkoordinator hos Uddannelsesnetværk Herning.

Udenlandsk mad

De mange aktiviteter kunne ikke lade sig gøre uden en masse frivillig arbejdskraft.

- Vi skal gøre noget sammen. Man skal være aktiv for at være med. Der er rigtig mange, der hjælper uden at få penge for det, og det er man god til i Herning, siger Charlotte Boel fra Herning Unge Festival.

Alkoholfri lørdag

Hele gården bliver tømt for biler og indrettet med siddepladser, barer, telte og en cirkuslignende entréindgang. Alt er gratis - undtagen forplejning og koncerten på Fermaten. Unge Festivalen er som altid alkoholfri, men efterfesten på Rockstjernen bliver dog med servering af fadøl.

De mange arrangører forventer gæster langvejs fra. Filmfestivalen viser film fra hele verden på tre storskærme ude og inde.

- Til filmfestivalen kommer der folk fra blandt andet Holland, Litauen og Polen. De vil gerne støtte op, og de vil føle, at de får »et anker« i den her by, siger Jacob Nymann Petersen.

 

 

Det perfekte Program

Fredag 27. april: 

Kl. 16-00.30 Herning International Short Film Festival

Kl. 20: 100 Knives Inside, The Interbeing, Psycode (på Fermaten)

Kl. 24: Efterfest på Kontrast

 

Lørdag 28. april: 

Kl. 13-20: Herning Unge Festival

med

Kl. 13: DJ Jellybean

Kl. 14.15: Ordets Magt

Kl. 15.30: MC Clemens

Kl. 16.45: Zeitgeist

Kl. 18.05: Ellie Joker

Kl. 19.15: Bumsestilen

Kl. 21: Efterfest med livemusik

 

Søndag 29. april:

Kl. 12-17: Skak & Jazz

Ordet er dit