Tip os
Peter Nowack.

Tillykke til Gjellerup med det grønne område

05. september 2017, 12.15

GJELLERUP Herning Kommune har i Gjellerup solgt et attraktivt grundstykke, der tidligere var et grønt område med et gammelt egetræ, alt for billigt til entreprenør Kenneth Lodahl, der åbenbart tilfældigvis også er et fremtrædende medlem af Venstre.

Når grundstykket efter en købspris på 300.000 kr. efter kort tid forsøges solgt for 1.300.000 ved entreprenøren altså godt, at grundstykket er meget mere værd i forhold til købsprisen. Selvfølgelig har entreprenøren da haft udgifter til at fælde et flot egetræ og anlægge nogle nye stier m.m., men alligevel ville et salg til den ovennævnte pris være en særdeles god forretning.

Nu har Ankestyrelsen så fastslået, Herning Kommune har forbrudt sig mod flere regelsæt, og Herning Kommune har to måneder til at svare Ankestyrelsen.

Borgmester Lars Krarup henholder sig til, at kommunens eksterne advokat mener, handlen er helt efter reglerne.

Enhver kan da se, at Herning Kommune ikke har forsøgt at få en ordentlig pris for grunden i Gjellerup. Det er glædeligt, at Ankestyrelsen melder så klart ud.

Endelig bliver der offentlig indsigt i denne sag, der bærer præg af at være en rigtig skidt sag for både Venstre og borgmesteren.

Nu ender sagen formodentlig med, at grunden købes tilbage af Herning Kommune.

I SF har vi i vores kommunalpolitiske program skrevet følgende:

»Vi skal passe på vore grønne områder og parker, og vi skal gerne have endnu flere grønne, rekreative områder«.

Ordet er dit