Tip os
Dorthe Hagensen, der som speciallæge i almen medicin gennem 17 år har drevet praksis i Ikast, overtager efter nytår ansvaret for klinikken i Sunds, der i øjeblikket bliver drevet af Falck Lægehuse.
Foto: Flemming Hansen

Tidligere Ikast-læge overtager Falck-praksis i Sunds

Læge Dorthe Hagensen rykker ind i lægeklinikken på Rønne Allé fra nytår
14. juni 2017, 13.32

SUNDS Det er lykkedes Region Midtjylland at sælge lægeklinikken i Sunds. Læge Dorthe Hagensen, der tidligere har drevet praksis i Ikast, overtager efter nytår ansvaret for klinikken, der i øjeblikket bliver drevet af Falck Lægehuse.

Lægehuset på Rønne Allé vil blive drevet videre i de eksisterende lokaler og med det nuværende klinikpersonale.

Siden 2015 har der været tre såkaldte udbudsklinikker i Region Midtjylland. En ny sundhedslov gav regionen mulighed for at lade private virksomheder som Falck Lægehuse drive lægeklinikker, hvis det ikke var muligt at tiltrække praktiserende læger på almindelige vilkår.

Det har imidlertid hele tiden været regionens ønske at afsætte klinikkerne til en praktiserende læge, når kontrakten udløb og muligheden bød sig, skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse. Og efter tre år bliver udbudsklinikken i Sunds ved Herning så atter en almindelig lægeklinik, ejet og drevet af en speciallæge i almen medicin.

God privat indsats

De tre private virksomheder har i de forgangne år løst en vigtig opgave i områder, hvor de praktiserende læger ikke har ønsket at drive praksis, vurderer Jørgen Nørby (V), formand for regionens rådgivende udvalg for Nære Sundhedstilbud.

- Udbudsklinikkerne har sikret, at regionen har kunnet tilbyde lægedækning i nærområdet. Det har givet borgerne tryghed, og i tilgift har vi siden udbuddet i 2014 haft et meget tilfredsstillende samarbejde om lægedækningen med de praktiserende læger, siger Jørgen Nørby.

Ny annoncering i 2018

Når udbudsklinikkerne annonceres, kan interesserede læger byde det beløb, de mener den ledige praksis er værd. I modsætning til klinikken i Sunds er det imidlertid ikke lykkedes regionen at afhænde udbudsklinikkerne i Balling og Lemvig, der drives af henholdsvis Erland Andersen og Nordic Medicare.

- Vi regner derfor med at bruge en bestemmelse i lovgivningen, som giver os mulighed for at forlænge de eksisterende kontrakter. Og til næste år fortsætter vi så med at opsøge læger, der vil overtage klinikkerne på almindelige vilkår, siger Lasse Guldbrandsen, kontorchef i Region Midtjylland med ansvar for lægedækningen.

-

Læs interviewportræt med Dorthe Hagensen i onsdagens udgave af Herning Folkeblad eller på aoh+

Ordet er dit