Tip os
Der er fortsat mange uafklarede spørgsmål i sagen om nytårsdrabet i Nr. Vium, hvor en 54-årig kvinde blev fundet kvalt nytårsdag 2016. Sagen begynder snart ved Retten i Herning.?
Foto: Flemming Hansen

Teknisk bevis skal fælde drabsmand i Nr. Vium-sagen

Oplysninger om brug af mobiltelefoner på gerningsstedet er et af politiets vigtigste spor, når sagen begynder i retten 20. marts
31. januar 2017, 13.59

Hvad skete der 31. december 2015 på Karlsmosevej 7 i Nr. Vium, hvor den 54-årige beboer, Hanne Birgitte Thrige Pedersen, blev kvalt, inden der blev sat ild til hendes landejendom?

Det får offentligheden snart et indblik i, når sagen mod en 48-årig herningenser begynder ved Retten i Herning 20. marts.

Der er fire anklagepunkter mod den 48-årige mand, som fortsat nægter sig skyldig.

Det er især et teknisk spor, som politiet vil bruge som bevis for, at den 48-årige mand var på gerningsstedet nytårsaften.

Flere mislykkede forsøg

Ifølge anklagemyndigheden skulle den 48-årige mand have overført 3000 kroner til sin konto. Pengene er overført via MobilePay fra dræbtes telefon til hans egen telefon, og det skulle være sket 31. december 2015 på Karlsmosevej 7 i tidsrummet mellem klokken 19.00 og 19.09.

Af anklageskriftet fremgår det også, at der var forsøg på at overføre henholdsvis 20.000 kroner, 50 kroner, 5000 kroner og 4000 kroner.

De store transaktioner mislykkedes, fordi det maksimalt er muligt at overføre 3000 kroner via MobilePay.

Tyvekoster givet videre

En anden detalje, som politiet har fæstet sin lid til, er, at den 48-årige mand efterfølgende skulle have foræret en række ting fra afdøde til to navngivne personer.

De to personer er anonymiseret i anklageskriftet, men den 48-årige mand er tiltalt for at have stjålet blandt andet strømper, Knorr pulversaucer og supper, cigaretter, kaffe samt krydderier og givet det videre.

Hvordan politiet er kommet i besiddelse af de oplysninger, er endnu ikke kommet frem i offentligheden.

Mange personer skal vidne

Det bliver et nævningeting ved retten i Herning, der skal tage stilling til, om politiets beviser mod den 48-årige herningenser holder.

Der er sat ni retsdage af til at behandle sagen, og ifølge specialanklager Pia Koudahl bliver der ført en række vidner i sagen.

Hun ønsker på nuværende tidspunkt ikke at komme med yderligere detaljer ud over, at det både er vidner med teknisk indsigt samt almindelige borgere, som skal afgive forklaring.

Når sagen begynder, har den 48-årige mand siddet varetægtsfængslet i mere end 14 måneder. Han blev anholdt 6. januar 2016 og fængslet dagen efter.

Læs mere her på aoh+ og i dagens Herning Folkeblad

Ordet er dit