Tip os
Andreas Steenberg.

Taxakørsel i landdistrikter med offentlig støtte

Debatindlæg fra Herning Folkeblad
22. marts 2012, 13.17

Svar til Vognmand Tommy Nielsen.

I fremtiden mener jeg, at taxakørsel i landdistrikterne kun kommer til at ske ved offentlig støtte. I stedet for at have dyre busser, der kører tomme, bør det offentlige i stedet hyre taxaer til at køre folk rundt.

Det vil også være mere fleksibelt for den enkelte. Et sådan system er allerede oprettet i Region Midtjylland.

Man skal rigtigt nok bestille to timer inden. Man kan godt blive hentet om natten, men man kan ikke ringe og bestille om natten. Det sidste kunne man lave om. Det tror jeg er fremtiden, for der er for lidt indtjening i at ligge og køre rundt på landet.

Vognmand Tommy Nielsen fra Aulum ønsker en anden løsning. Han vil have, at taxaerne skal have monopol på at køre sygehuskørsel mv. Det vil betyde højere indtjening til taxaerne, men priserne vil stige.

I de sidste 10 år er der kommet en række virksomheder, som har kunnet køre patienterne osv. rundt billigere. Taxavognmændene vil gerne, at vi fra statens side udrydder den konkurrent, og Venstre og DF har lovet, at det vil de gøre.

Regeringen vil omvendt gerne sikre dansk økonomi og velfærdssamfundet, og derfor vil vi gerne have konkurrencen og de lavere priser på det her område. Det betyder også, at Tommy Nielsens kritik af administrationsmængden i det offentlige skal undersøges og ændres.

Ordet er dit