Tip os
Næsten 4 ud af 10 midtjyder tror fejlagtigt, at det blå EU-sygesikringskort har tilkoblet en vagtcentral, som man kan ringe til fra udlandet - ligesom det gule kort havde. Hver sjette dansker i alderen 18-34 år har i øvrigt endnu ikke har fået bestilt det blå kort fra borgerservice i deres bopælskommune. ? PR-
Foto: Europæiske Erv

Sorte huller i viden om blåt kort

To et halvt år efter at det blå EU-sygesikringskort kom til, ved mange af os ikke, hvordan det dækker på ferien
11. januar 2017, 06.46

MIDTJYLLAND Selvom det blå EU-sygesikringskort snart har to et halvt år bag sig som afløser for det gule sygesikringskort på rejsen, er mange stadig i tvivl om, hvordan de i udlandet er stillet med det blå kort i lommen. Næsten hver tredje (31 procent) i Region Midtjylland svarer »nej« til, at de ved, hvordan det blå EU-sygesikringskort dækker uden for Danmarks grænser.

Det er alarmerende mange, mener Europæiske ERV, der gennem Userneeds har foretaget en undersøgelse blandt 1005 danskere, heraf 226 fra Region Midtjylland.

Ingen vagtcentral

Samtidig tror 38 procent af midtjyderne fejlagtigt, at det blå kort har tilkoblet en vagtcentral, ligesom det gule kort havde.

- Vi hører fra rigtig mange, at de forventer at få hjælp hjemmefra, hvilket ikke er tilfældet, for der er ingen offentlig alarmcentral at ringe til. Men det betyder meget at have hjælp på hånden, hvis uheldet sker, for så tænker du ikke selv så klart, siger Mark Bartram, nordisk chef for marketing og kommunikation ved Europæiske ERV, også kendt som Europæiske Rejseforsikring.

Med ambulance til sygehus

- Forestil dig, at du brækker anklen i swimmingpoolen i Spanien eller laver et grimt styrt på vej ned ad skiløjpen i Alperne. Nu skal du ud på en længere køretur med en ambulance hen til det nærmest liggende offentlige sygehus. Din familie kan i øvrigt ikke komme med, og ambulancefolkene og sundhedspersonalet taler heller ikke så godt engelsk. Du får heller ikke så meget at vide på sygehuset. Det er et normalt scenarie, siger Mark Bartram.

Han konkluderer, at danskerne endnu ikke har vænnet sig til begrænsningerne i det blå kort i forhold til det gule. Han mener dog, at det blå kort ikke er så dårligt endda, selvom det kan mindre end det gule, men peger på, at der stadig ligger en kommunikationsudfordring foran såvel det offentlige som forsikringsselskaberne, der udbyder supplerende rejseforsikring. work

Ordet er dit