Tip os

Slagteriarbejdere nedlægger arbejdet: Vi føler os magtesløse

Ansatte på Danish Crown i Herning, Blans og Horsens har nedlagt arbejdet, fordi de er utilfredse med den nye overenskomst
21. april 2017, 08.59

Strejke Slagteriarbejderne er stærkt utilfredse med den nye overenskomst mellem LO og DA for 500.000 ansatte i den private sektor, der blev stemt ja til torsdag. Derfor nedlagde aftenholdet på Danish Crown i Blans i aftes arbejdet. Her til morgen har en stor del af slagteriarbejderne på Danish Crown i Blans, Herning og Horsens også besluttet at nedlægge arbejdet. Det skriver DR Syd.

Den nye overenskomst blev dårligt modtaget af et massivt flertal af de danske slagteriarbejdere. Hele 98 procent valgte at stemme nej.

Alligevel endte den med at blive vedtaget. Det skyldes, at samtlige stemmer fra medlemmer under de forskellige fagforbund under LO bliver lagt sammen. Sammenlagt var der et flertal på 57 procent.

- Der er en voldsom utilfredshed med, at vores stemmer skal lægges sammen med så mange andre faggrupper, hvoraf nogle af dem har nogle helt andre arbejdsforhold, fortæller Brian Vestergaard, tillidsmand på slagteriet i Blans, til DR Syd.

Han fortæller, at slagteriarbejderne føler sig magtesløse, når de ikke kan få stemt en overenskomst ned, selvom der var så stor enighed om et nej.

Ifølge Brian Vestergaard er det især arbejdsgivernes mulighed for at kræve, at lønmodtagerne skal arbejde én time ekstra om dagen ved travlhed, der er årsag til, at slagteriarbejderne har valgt at nedlægge arbejdet.

Den nye regel betyder, at slagteriarbejdere og andre ansatte på overenskomsten kan komme til at arbejde 42 timer om ugen i perioder.

Det overarbejde skal afspadseres inden for et år.

Ifølge Danish Crown betyder arbejdsnedlæggelserne, at over 100 kunder ikke får leveret de varer, de har bestilt, mens over 250 landmænd har fået aflyst afhentning af grise.

Ordet er dit