Tip os
Bybusserne skulle kunne køre i grøn bølge på Silkeborgvej, men teknikken virker ikke helt efter planen

Sløve grønne bølger bremser by­busserne

Kommunens vejafdeling har endnu ikke fundet en løsning
21. april 2012, 18.11

Herning Kommune har ikke just haft succes med at få busserne til køre i en grøn bølge i fem signalregulerede kryds på den stærkt befærdede Silkeborgvej. Hvad der skulle have været en tidsgevinst for bybusserne, har derimod foreløbig vist sig at udløse jævnlige forsinkelser.

Målet var, at busserne selv skulle styre trafiklysene via spoler i vejbanen. Dermed skulle busserne blive lidt hurtigere især i myldretiden og ikke spilde så megen tid på at holde for rødt lys.

Teknikken virker ikke

Men effekten har været den modsatte, og det har betydet ændringer på blandt andet linje 2 til Hammerum.

Gerda Jørgensen, driftsleder på bybusserne i Herning, kan ikke give nogen forklaring på, hvorfor teknikken ikke virker og straks udløser grønt for busserne.

- Vi har måttet lægge hver anden afgang via Ny Gjellerupvej, fordi trafiklysene er blevet langsommere for os. Vi mister nu tre minutter i forhold til tidligere. Jeg forstår ikke, at teknikken ikke virker, siger driftslederen.

Ingen umiddelbar løsning

Midttrafik har også fået oplyst, at der er trafikale problemer på Silkeborgvej, og at ændringerne i signalanlæggene ikke har den tilsigtede effekt.

- Vi har fundet ud af, at teknikken ikke har den forventede virkning. Vi har lagt hovedet i blød for at finde en løsning. Men der er ikke en umiddelbar løsning, siger Kim Grarup fra Herning Kommunes vejafdeling og fortsætter:

Tanken med grønne bølger er blandt andet at gøre busserne mere konkurrencedygtige over for bilerne. I København og Aarhus styrer bybusserne ligefrem de grønne bølger.

Ordet er dit