Tip os

Skoleplaner får forlænget frist

Folkene bag »Aktivitets- og Naturcenter Vind« glæder sig over at have fået mere tid
21. marts 2012, 14.27

Det er efterhånden længe siden, at det for sidste gang ringede ind for eleverne på Vind Skole, der sidste sommer blev lukket.

Hvad der herefter skal ske med bygningerne har været genstand for megen debat.

Gratis bygninger

Vind Sogns Borgerforening blev stillet i sigte, at de kunne overtage bygningerne kvit og frit fra kommunen, hvis de ellers ville have dem, og i Vind har de et stort ønske om at udnytte bygningerne til noget, der vil komme lokalsamfundet til gode.

Derfor blev der efter et borgermøde nedsat en arbejdsgruppe, der for nylig præsenterede et idéoplæg om at lave et aktivitets- og naturcenter.

Ekstra tid

Skal det blive en realitet, skal der penge i kassen, og det arbejder gruppen i øjeblikket hårdt på.

Derfor var det særdeles godt nyt for Vind, da politikerne på et møde i økonomi- og erhvervsudvalget besluttede at forlænge Vindboernes frist for at sige ja til bygningerne med et år, så de nu har til 31. december 2012 til at beslutte sig.

- Det er dejligt. Det var det vi gik og håbede på, for det giver os lidt ekstra tid til at få kvalificeret de ting, vi arbejder med, siger John Møllgaard, der er formand for den nystiftede forening »Aktivitets- og Naturcenter Vind«.

Mangler boost

Det handler i første omgang om at få søgt penge hos blandt andet en række fonde.

Første skud på stammen var en ansøgning til Realdanias kampagne til »byggeriets ildsjæle«.

- Der fik vi desværre afslag, og skal vi være helt ærlige, var vi måske ikke helt klar til at søge. Det havde ellers været det boost til at komme i gang, som vi havde håbet på, siger John Møllgaard.

Bange for økonomi

Folkene bag aktivitets- og naturcentret arbejder dog ufortrødent videre og tror stadig fuldt og fast på, at projektet bliver realiseret.

- Vi håber stadig på, at hele projektet bliver til noget. Det er økonomien, vi er bange for lige nu, og det er derfor, vi ikke tør sige ja til bygningerne lige nu, men vi tror på konceptet, siger formanden.

- Nu har vi fået den udsættelse, vi ønskede os, til lige at få mavefornemmelsen med, men jeg håber, vi er klar til at tage imod tilbuddet, længe inden fristen udløber, siger John Møllgaard.

Ordet er dit