Tip os
Studio 1-2 udstiller håndmalede elefanter. ?pr-foto

Sjove elefanter i Studio 1-2

20. marts 2017, 19.26

Herning Frem til fredag udstiller Studio 1-2 på Teglvænget 17 unikke, håndmalede elefanter, der efterfølgende sælges til gavn for SOS-Gambia.

De håndskårne træelefanter er hjembragt fra Gambia af Finn Hørsted og Aksel Tornøe, som har købt dem hos lokale gambianere og efterfølgende fået 17 forskellige kunstnere fra hele landet til at dekorere elefanterne med hver deres individuelle præg. Det er der blevet en helt unik og spændende samling ud af.

Efter på fredag vil det være muligt at byde på elefanterne, idet auktionsfirmaet www.lauritz.com har tilbudt at sælge dem uden salær. Indtægten fra salget går ubeskåret til SOS-Gambias fortsatte arbejde med uddannelse til børn og unge i Gambia.

- Det har været en utrolig spændende og god oplevelse at arbejde med dette projekt, siger Aksel Tornøe - gammel Herning-dreng - som har været primus motor i projektet.

- Den positive modtagelse jeg har fået hos alle de kunstnere, jeg har henvendt mig til, har været en oplevelse i sig selv. Og efterhånden som elefanterne kom retur, voksede begejstringen. Nu er det spændende, hvad salget vil indbringe, og om det måske vil danne grundlag for en form for gentagelse, siger han.

Følgende kunstnere har bidraget til projektet: Ann-Lisbeth Sanvig, Bambou, Carsten von Würden, Inge Hørup, Jacob Herskin, Jan Jensen, Jens Galschiøt, Karin Olesen, Kirsten Rudiengaard, Leif Sylvester, Mathilde Juhl, Michel Carlin, Poul Janus Ibsen, Sergei Sviatchenko, Stefan Herrik, Søren Assenholt, Troels Trier og Øssur Mohr.

Ordet er dit