Tip os
  • 1/: Svendborg er en meget smuk, gammel by. Vi bor på det skønne Hotel Christiansminde med udsigt over Svendborg Sund.
  • 1/: På Ærø foregår livet i et ganske andet og roligt tempo end vi kender det fra Midtjylland.
  • 1/: Glæd dig til at komme indenfor på det smukke gamle Valdemar Slot.

Sejlture og sightseeing på Ærø og Fyn

Tre dage med forskelligartede oplevelser både til lands til vands og på slottet, 26.-28. juni
13. marts 2016, 10.52

Oplev Ærø, perlen i Det Sydfynske Øhav med den helt specielle stemning skabt af øens historie, skøn natur og de gamle hyggelige byer.

Nyd også Svendborg, øhavets hovedstad og opholdet på det skønne Hotel Christiansminde. Sluttelig drysser vi lidt eventyrstøv over turen i form af et besøg på det smukke historiske Valdemar Slot, hvis atmosfære bringer dig på en rejse tilbage til fordums tid.

Afslappet livsstil

Afgang med Skave Turistfart søndag 26. juni fra morgenstunden af. Med opsamling i Silkeborg, Ikast og Herning kører vi mod Fyn. Undervejs serveres morgenkaffe og rundstykker. Vi kører gennem det sommerfriske landskab til Faaborg, hvorfra vi skal med færge til Søby. Den stille sejlads mellem de grønklædte småøer forbereder os langsomt på den rolige, helt anderledes livsrytme, der hersker på Ærø.

Vi mødes med lokalguiden og finder ret hurtigt ud af, at her på øen er stress ikke et udbredt problem. Man føler ro i sjælen hos de cirka 6700 fastboere.

Guiden tager os med rundt til mange smukke seværdigheder. Det åbne landskab med de vidtstrakte marker veksler mellem små tætte landskaber, hvor vi passerer gennem hyggelige landsbyer med bindingsværkshuse og store vidtstrakte højdedrag med luft og hav til alle sider. Den høje himmel og havets reflektering af sollyset giver et meget klart og intenst lys.

Den medbragte frokostsandwich nydes undervejs på en dejlig plet.

Bor ved havet

Vi bor på Ærø Hotel, der ligger nær havet, omgivet af mark og skov og blot fem minutters gang fra den gamle skibberby, Marstals, centrum.

Her i disse afslappede rammer spiser vi en to-retters menu i hotellets restaurant.

Mandag efter morgenbuffeten er der lidt tid på egen hånd, inden vi sen formiddag tager med færgen fra Æreskøbing til Svendborg. Overfarten tager 75 minutter, så vi har god tid til at nyde den medbragte frokost.

Fremme i Svendborg mødes vi med lokalguiden og går en tur rundt i byen og oplever den gamle by med den velbevarede idylliske bykerne. Vi hører om såvel den moderne som den historiske del af byen og om byens berømtheder som Kaj Nielsen, Johannes Jørgensen og Mærsk. Vi går til »Mudderhullet«, Træskibsbroen, pakhusene og langs med Svendborgs berømte havnekaj. Guiden beretter om søfartens betydning for Svendborg, skibsværfter og Frederiksøen og meget andet.

Herefter kører vi mod Hotel Christiansminde, der er et skønt hotel med en unik beliggenhed. Alle de rummelige værelser har egen sydvendt altan eller terrasse, og de fleste værelser har udsigt over Svendborg Sund.

Vi nyder en to-retters menu, bestående af nordisk inspireret mad baseret på lokale råvarer.

Veteranskibet Helge

Tirsdag efter morgenkaffen går vi ned til hotellets bådebro, hvor vi går ombord på veteranskibet M/S Helge. Skibet har sejlet på Svendborgsund siden 1924 og er blevet klassificeret som historisk monument. Vi kommer på en enestående sejltur og oplever Sydfyn og Svendborgsund fra den smukkeste side. Vi nyder den salte havluft med udsigt til den fantastiske natur med skove, strande og de hyggeligste små havne inden ankomst til Valdemar Slot, hvor både bus og lokalguide venter os.

Det smukke slot, som blev bygget af den fortagsomme Christian IV, slår dørene op til det private hjem for at dele ud af den historie, som slottet og de omkringliggende bygninger kan fortælle om, og om familien, der har ejet stedet i 12 generationer. Slottets guide gør sit ypperste for, at vi får så mange indholdsrige oplevelser som muligt - alle krydret med historisk storhed og ægte sydfynsk stemning.

Efter rundvisningen er der mulighed for selv at besøge slottets tre museer og få frokost.

Herefter kører vi stille og roligt mod Midtjylland og kan forvente at være hjemme sidst på eftermidagen.

Meget indkluderet

Prisen for denne skønne tredages tur er for avisens abonnenter 2795 kroner per person i dobbeltværelse. Ikke-abonnenter kan deltage for 2995 per person. Eneværelsestillæg på 395 kroner.

I prisen er inkluderet:

Rejseleder hele vejen

Lokale guider

Bustransport i røgfri langstursbus

Morgenkaffe og rundstykker dag 1

Frokostsandwich dag 1

Sejlads til Ærø

Sightseeing på Ærø

To-rettersmenu dag 1

Overnatning med morgenmad Hotel Ærø

Program i Svendborg inklusive frokost

Overnatning Hotel Christiansminde

To-retters menu på hotellet

Morgenbuffet

Sejltur på Svendborgsund

Rundvisning på Valdemar Slot

Bestemt plads i bussen kan reserveres for 100 kroner.

Tilmelding til Læserklubben.

Ordet er dit