Tip os
Foto: Colourbox

S og DF: Midlertidig politiskole skal også ligge i Vestdanmark

Det ligger fast, at en ny politiskole skal ligge i Vejle - men først i 2020. S og DF står fast på, at der skal findes en midlertidig placering fra 2018. Herning er i spil som mulighed
21. april 2017, 06.20

Politiskole Det er Dansk Folkeparti, der har været primus motor i at få regeringen til at fravige sin oprindelige beslutning om at placere politiskolen i Herning. Også selv om det betyder, at skolen i Vejle først bliver klar til at optage elever i 2020 i stedet for 2018. Og den beslutning står DF fast på:

- Det er slet ikke en streg i regningen for os, at skolen i Vejle ikke kan være klar i 2018. Det betyder bare, at vi skal finde en midlertidig placering, så der alligevel kan optages elever i 2018, siger Peter Kofod Poulsen, der er retsordfører for DF.

Og selv om der snakkes i krogene om, at den oplagte midlertidige placering er i forbindelse med den nuværende politiskole i Brøndby, slår DF det fast, at det aldrig kan komme på tale.

- Det ser jeg overhovedet ikke for mig. Politiskolen skal ligge i Vestdanmark - også den midlertidige. Om det så bliver i den ene eller anden ene af Jylland, tager jeg helt roligt. Her er tavlen visket fuldstændigt ren - bare det bliver Vestdanmark, siger Peter Kofod Poulsen til avisen Danmark.

Samme melding kommer fra Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen.

- Vi har lavet en aftale med regeringen. En aftale, som ikke handler om byggeri, men om at få nye og flere betjente uddannet i Vestdanmark fra 2018, og derfor har vi klar forventning til, at justitsministeren finder bygningerne til det. Vi kan ikke leve med, at det bliver i Brøndby, fordi det handler jo om, at vi skal udvide rekrutteringsgrundlaget for politiet. Vi skal have flere elever ind på skolen fra Sønderjylland, Vestjylland og længere oppe i Jylland, siger Trine Bramsen.

Åbne i Herning

I al ærgrelsen over at blive overhalet inden om af Vejle er der stadig åbenhed i Herning for at kunne træde til med en midlertidig placering.

- Hvis vi bliver spurgt, skal vi nok svare - vi plejer jo at hjælpe mennesker, der har brug for det, så mon ikke vi finder ud af det, siger Johs. Poulsen (R), formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Herning Kommune.

Han er dog noget tvivlende over for visdommen i at placere en midlertidig politiskole i Vestdanmark af rent og skær princip.

- Det er jo bare grin og staffage for at aflede opmærksomheden fra en tåbelig beslutning ført igennem med Dansk Folkeparti i førersædet. Vi skulle nok have været klar med en politiskole i Herning i 2018, hvis man havde holdt sig til regeringens oprindelige beslutning. Men det vigtigste for DF er at bestemme - ikke hvad der er fagligt og sagligt. Det er pinagtigt, siger Johs. Poulsen.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) siger til Ritzau, at han er åben for at se på mulighederne for en midlertidig politiskole.

- Når der er et ønske fra partierne om at kigge på det, ser vi på, hvad der er muligt.

Justitsministeren har svært ved at forestille sig, at en midlertidig løsning kunne være klar fra januar 2018, hvilket formanden for Politiforbundet, Claus Oxfeldt, har udtrykt forventninger om.

- Det er klart, at når vi har brug for flere politibetjente, har vi også brug for en politiskole i det vestlige Danmark. Men vi er ikke i fare for ikke at kunne optage det, vi har aftalt, siger ministeren.

Ordet er dit