Tip os
Torben Bohnhardt var tidligere en del af det hårde kriminelle miljø og er både blevet skudt, stukket med kniv og har siddet i fængsel. I dag hjælper han tidligere bandemedlemmer til et bedre liv, ligesom han rejser rundt og holder foredrag. ?Privatfoto

Rocker, mormor og den sidste dans på højskoledag i Kibæk

Højskoledag med et bredt program
08. januar 2017, 15.01

KIBÆK Tirsdag 17. januar er der højskoledag i Alhuset i Kibæk, og det bliver med et program, der spænder meget bredt.

Dagen begynder med et foredrag om, hvordan man først kan ende i det hårde rockermiljø og derefter som iværksætter og foredragsholder. Det er det tidligere bandemedlem Torben Bohnhardt, der fortæller om, hvordan den kriminelle verden og rockermiljøet var en fast del af hans liv, indtil han var 30 år, og hvordan han under et fængselsophold fandt viljen til at bryde med miljøet og uddanne sig.

Torben Bohnhardts involvering i rockermiljøet kom til en brat afslutning, da han brød med hele sin omgangskreds og efterfølgende skulle finde en ny identitet. Han blev uddannet NLP-terapeut i det projekt, som senere skulle blive til foreningen HeadON, der hjælper tidligere bandemedlemmer ud af det kriminelle miljø.

Den sidste dans

På grund af sin indsats i HeadON vandt Torben Bohnhardt sidste år JCI-prisen som »The Outstanding Young Person«, der gives til en person, der har bidraget væsentligt til samfundet. I sit foredrag trækker han paralleller mellem rockermiljøet og erhvervslivet:

»Forfremmelserne fra hang-around til fuldgyldigt medlem og opad i graderne herfra kan i høj grad sammenlignes med et aggressivt og hurtigtvoksende erhvervsmiljø, hvor grænsen imellem venner og fjender er hårfin, og politiske beslutninger fra den topstyrede virksomhed kan have store personlige implikationer,« hedder det i beskrivelsen.

Efter foredraget med Torben Bohnhardt er det »Humørklubben« fra Holstebro, bestående af skuespillere og musikere i alderen 65-96 år, der opfører forestillingen »Den allerbedste dans«. Forestillingen handler om en gruppe ældre mennesker, som beslutter sig for at leve deres livsdrømme ud i en sidste dans, og den er instrueret af Kai Bredholt fra Odin Teatret.

Højskoledagen afsluttes med foredrag af Knud Erik Mark, der beretter om sin mormor, der levede fra 1903 til 1998 og var mor til 19 børn under svære sociale og økonomiske forhold.

Ordet er dit