Tip os
I 2015 var Serena Willams med til at overrække beviset som årets UNICEF-by til Hernings borgmester, Lars Krarup. (t.v.) Steen M. Andersen, generalsekretær i Unicef.
Foto: Flemming Hansen

Ringsteds borgmester udfordrede Herning og Lars Krarup til UNICEF-dyst

Intern konkurrence mellem Herning og Ringsted som bedste Unicef-by. Begge byer vandt på en måde
11. januar 2017, 11.23

herning I 2015 var Herning årets Unicef-by og blev i 2016 eftefulgt af Ringsted.

Det gav anledning til, at Ringsteds borgmester, Henrik Hvidesten, udfordrede sin partifælde og kollega, Lars Krarup, om, hvilken by der kunne samle flest penge ind.

Nu hvor Ringsted har gjort kassen op efter et helt år med løb, kagedyst, børnefestival, golfturneringer, jubilæumsfester og pokaldyster til fordel for udsatte børn i Myanmar, så har Ringsteds borgmester på en måde fået ret, fortæller Mette Maj Brochorst, der er kommunikationsmedarbejder hos Unicef Danmark.

- Selv om Ringsted med et indsamlingsresultat på lige knap 1,1 million ikke kunne slå Hernings indsamling på 1,4 millioner, så har Ringsted samlet flere penge ind per indbygger. Indsamlingsbeløbet svarer til, at hver eneste af Ringsted Kommunes flere end 34.000 borgere har bidraget med lidt over 32 kroner hver. Hos Herning var det cirka det halve, siger Mette Maj Brochorst.

En sjov, intern konkurrence mellem Herning og Ringsteds borgmestre, som på en måde endte med to vindere.

Ordet er dit