Tip os
Harald Mikkelsen - rektor for Via University College, der også har afdelinger i Herning og Ikast - fylder 60 år torsdag 18. maj.
Foto: Lars Aarø

Rektor for Via fylder 60 år

Fødselar har stået i spidsen for Via University College i alle 10 år siden etableringen
17. maj 2017, 10.33

60 Harald Mikkelsen, rektor for Via University College og formand for Danske Professionshøjskoler, fylder 60 år i morgen, torsdag 18. maj.

Harald Mikkelsen har været rektor for Via University College i 10 år - siden uddannelsesinstitutionen blev etableret i 2007.

Som rektor for Via står Harald Mikkelsen i spidsen for Danmarks største professionshøjskole med 42 forskellige videregående uddannelser, Nordens største udbud af efteruddannelser og 18 forskningscentre i Region Midtjylland. Via har hovedsæde i Aarhus og uddannelser i Aarhus, Horsens, Randers, Grenaa, Herning, Ikast, Silkeborg, Viborg, Holstebro, Skive og Nørre Nissum.

Harald Mikkelsen har været formand for de syv professionshøjskoler landet over samt Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og Maskinmesterskolen i København siden juni 2014. Her har han markeret sig som en ambitiøs profil i uddannelsesverdenen. Han har positioneret professionshøjskolerne, så de blandt andet kan sikre den bedst mulige kvalitet i undervisningen og understøtte vækst i samfundet ved at »levere« dimittender med de rette kompetencer til arbejdsmarkedets fremtidige behov. Konkret har Harald Mikkelsen stillet sig i front for at få indført nye læringsformer, som passer til den digitale udvikling.

Med i Vækstforum

Fødselaren er uddannet cand.scient. i geologi og ph.d. i geologi fra Aarhus Universitet. Før han kom til Via, var han forsker, afdelingsforstander og forskningschef ved Danmarks JordbrugsForskning i årene 1989-2002.

Fra 2002 til 2007 var Harald Mikkelsen rektor for uddannelsesinstitutionen CVU Midt-Vest med hovedsæde i Viborg.

Han bestrider flere bestyrelsesposter. Ud over at være formand for Danske Professionshøjskoler er han blandt andet medlem af bestyrelsen for Vækstforum i Region Midtjylland.

Harald Mikkelsen bor i Viborg med sin hustru og er far til to voksne børn.

Den runde fødselsdag markeres ved en reception på Via Campus Aarhus N mandag 22. maj om eftermiddagen.

Ordet er dit